Her burun estetiği sonrası morarma olur mu?

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk yanıtlıyor...

Haberin Devamı

Rinoplastide kullanılan çok sayıda teknik bulunur. Klasik burun estetiği dediğimiz açık teknik ile burun ucundan yapılan kesi ile burun komple açılarak ameliyat edilir. Bunu açık teknik ile burun estetiği denir. Günümüzde bu teknik çoğunluk ile revizyon rinoplastide kullanılıyor. Bunun dışında genellikle kapalı teknik ile burun estetiği operasyonları yapılıyor. Kapalı teknikte kesiler burun deliğinin içinden açıldığı için burunda görünen bir dikiş izi kalmıyor. Bu sayede hasta ve cerrah açısından çok önemli avantaj sağlıyor. Bunun dışında gelişen başka teknikler de var. Örneğin kırmadan burun estetiği gibi.

KIRMADAN BURUN ESTETİĞİNİN AVANTAJLARI

Rinoplastide burunda ödem oluşmasının en önemli nedeni kemiğe müdahale edilmesidir. Eğer burun kemiğinden kaynaklanan şekil bozuklukları varsa örneğin küçültme ve kemer düzeltmesi gibi. Bu durumda klasik burun estetiğinde burun kemiği kırılarak düzeltilirdi. Bu da burun dokusunun hasar görmesine neden olup burunda morarma ve ödeme yol açıyordu. Günümüzün gelişen teknolojisinde burun kemiğinin kırılmasına gerek kalmadan şekil bozuklukları giderilebiliyor. Törpüleme tekniği denilen bu teknik ile burun kemiği özel aletler ile hassas bir şekilde düzeltilebiliyor. Böylece burun dokusu daha az hasar görüyor, ödem oluşma riski düşüyor.

Haberin Devamı

Her burun estetiği sonrası morarma olur mu

AMELİYATIZ BURUN ESTETİĞİ OPERASYONLARI

Ameliyatsız burun estetiğinde de burunda şişlik ve morluk oluşmaz. Ameliyatsız burun estetiğinde botulinum toksini, yağ enjeksiyonu, hyaluronik asit dolgusu ve botoks gibi malzemeler ile burundaki sorunlar ameliyatsız bir şekilde giderilebilir. Minimal dolgu enjeksiyonları ile burundaki kemer, eğrilik ve burun ucu düşüklüğü gibi sorunlar ameliyata gerek kalmaksızın doğal bir görünüme kavuşturulabilir. Ameliyatsız tekniklerin geneli geçici prosedürlerdir. Yani belirli bir süre sonra tekrarlanması gerekir. Özellikle ameliyat ve anestezi korkusu olan ve ameliyattan sonra gerekli olan iyileşme süreci için yeterli vakti olmayan kişiler için çok daha uygundur.

Haberin Devamı

Burun estetiği kişinin özgüvenini yerine getiren ve nefes alma sorunlarını çözerek yaşam kalitesinin artmasını sağlayan çok önemli bir operasyondur. En çok endişe edilen konuların başında gelen yeni burun şeklinin nasıl olacağı konusu da artık çözümlenmiş durumdadır. 3D simülasyon cihazı ve 3D Mask ile hasta burun estetiğinden önce nasıl bir buruna sahip olabileceğini görebilir. Üç boyutlu yüz maskesi ile şekline karar verebilir ve hiçbir endişe duymadan operasyona gönül rahatlığı ile girebilir. Burun estetiği operasyonları her geçen sizler için daha güvenilir ve zahmetsiz hale gelmeye devam ediyor.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları