Hareketli burun ucu estetiği

Burun estetiği sonrası sert, hareketsiz ve batan burun ucuna son!

Haberin Devamı

Burun estetiği operasyonu sonrası doğal görünen bir buruna sahip olmak için burnun mimikler ile birlikte hareket etmesi gerekir. Burun estetiği operasyonu geçirildiği hareketsiz ve sert burun ucundan anlaşılır. Doğal burun yapısında üç temel mekanizma bulunur. Burun kemiği, kıkırdak doku ve çevresi, kas ve sinirlerden oluşan yumuşak doku kompleks bir şekilde bir bütün olarak hareket eder. Burun ucundaki yumuşak doku mimik kullanımı sırasında yüz kasları ile birlikte hareket eder. Estetik operasyondan önce bu mekanizmanın yüz kasları ile birlikte nasıl hareket ettiğini kişiye özel olarak çözmek gerekir.

DİNAMİK BURUN ESTETİĞİ

Hareketli burun ucu estetiği

Haberin Devamı

Geleneksel tekniklerle gerçekleştirilen burun estetiği operasyonlarında statik bir burun ucuna sahip olunur. Dinamik burun estetiğinde hareketli bir burun ucuna sahip olunacağı için daha doğal görünümlü ve kullanışlı bir buruna sahip olunur. Bunun için burun ucunun hareket etme yeteneği korunacak şekilde bazı noktalara dikiş atılmaz. Bu sayede burnun mimiklerle birlikte hareket etme kabiliyeti devam eder. Sağa, sola ve yukarıya ya da aşağıya rahatlıkla hareket ettirilebilir.

BURUN ESTETİĞİ KİŞİYE ÖZEL OLARAK PLANLANIR

Hareketli burun ucu estetiği

Burun estetiği öncesinde burnun hareket mekanizmasını çözmek için kişinin görüntüleri videoya alınır. Konuşurken, gülerken yani mimikler ile birlikte burun ucunun hareket kabiliyeti incelenir. Videolar üzerinden kişinin burun ucu hareketi üzerinden operasyon kişiye özel olarak planlanır. Burundaki var olan şekil bozuklukları giderildikten sonra burun ucuna ona göre dikiş atılır. Mekanizmanın hareket etmesine yardımcı olacak noktalara dikiş atılmaz. Operasyon tamamlandıktan sonra burun ucu mimikler ile birlikte doğal burun gibi hareket eder.

Dinamik burun estetiği sonrası hastalar burunlarını rahat rahat silebilir, yüz üstü uyuyabilir, birisi ile öpüşürken burun ucu karşısındakinin yanağına sert bir şekilde batmaz. Kapalı teknikle gerçekleştirilen izsiz burun estetiği ve hareketli burun ucu ile estetik operasyon geçirildiğine dair hiçbir belirgin bir iz kalmaz. Dinamik burun estetiği genel anestezi altında kapalı teknik ile gerçekleştirilir. 3D simülasyon cihazı ile burun tasarımı ve ameliyat ayrıntılı olarak planlanır. Kişiye özel burun tasarımı ve doğru bir ameliyat tekniği ile doğala en yakın burun estetiği yapılabilir.

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları