Güzelliğin simgesi dudaklar!

Daha alımlı ve güzel bir yüz tasvirlemesi binlerce yıldır ressamlar ve heykeltıraşlar tarafından yapılmış ve belirli matematiksel oranlar eşliğinde görece olarak ortaya çıkartılmıştır. Günümüz trendleri etkisi altında ise makyaj uzmanlarından biz plastik cerrahlara kadar geniş bir yelpaze altında daha ayrıntılı olarak ele alınıyor ve belirli görünümler hedef alınıp uygulama teknikleri buna göre şekilleniyor.

Haberin Devamı

Yüzün güzellik algısında en önemli noktalardan birisini dudakların yüzdeki yerleşimi, kıvamı, canlılığı, rengi ve oranları belirliyor. Yaş, genetik yapımız, sigara kullanımı ve kilo alıp verme gibi etkenler ise dudaklardaki görünümü olumsuz etkileyebiliyor. 

Güzel dudaklar, rengi parlak, canlı görünümlü, hacimli, üst-alt dudak orantısı uygun olduğunda ortaya çıkıyor ve daha etkileyici bir görünüm sağlıyor. Kendi pratiğimde dudaklarının görünümünden memnun olmayan kişilerin daha kalın ve belirgin dudak makyajları yaparak bu orantıyı sağlamaya çalıştığına hatta kalıcı dudak makyajı uygulamalarına başvurduklarına tanık oluyorum. Ancak iki dudak arasında dikkat edilmesi gereken o kadar çok ayrıntı var ki, genellikle bu durum kişileri doğallıktan uzak bir yolculuğa çıkarıyor.

Haberin Devamı

Peki, güzel dudaklara sahip olmak için nelere dikkat edilmeli ve elimizdeki silahlarımız neler?

Öncellikle en önemli noktanın var olanı korumak ve sigaradan uzak bir yaşam sürmek olduğunu belirtmek istiyorum.

Eğer bir müdahale planlanıyorsa öncelikle problemin ne olduğu tam olarak ortaya konulmalı ve kişinin isteklerine uygun müdahale seçenekleri güzel dudak tanımlamalarına uygun ele alınmalıdır.

Dudakları güzelleştirmek için cerrahi ve cerrahi dışı uygulamalar var. Kişinin dudak burun mesafesini kısaltmak, dudak enini daraltmak, dudak kenarlarını askılamak gibi işlemler çoğunlukla cerrahi müdahale ile mümkün olurken hacim arttırma, dudak kontürlerinin belirginleştirilmesi için dudak dolguları yeterli oluyor.

Dudak dolgusu amacıyla kullanılan birçok madde var ancak eskiden dudak silikonu olarak bilinen ve günümüzde neredeyse terk edilen maddeler yerine sıklıkla dudaklar için deri bileşenlerimizde de bulunan hyalüronik asit içerikli dolgu malzemelerini tercih ediyoruz. Bu dolgular hem uygulaması kolay hem de yan etki profili oldukça düşük. Tek dezavantajları ise ortalama 9-12 ay gibi bir süre boyunca kalıcı olmaları ancak tekrarlayan uygulamalar sayesinde kollajen sentezini tetikleyerek daha uzun etki sağlayabiliyorlar.

Haberin Devamı

Bu dolgular ile dudağa istediğimiz gibi şekil verebilme şansımız var ayrıca konuşurken, öpüşürken hissedilmiyor olmaları ve istenilen görünüme kavuşmak için gerekli işlem süresinin kısalığı nedeniyle uzun süre en çok tercih edilen uygulamalar olacağını düşünüyorum. Unutmayın doğallıktan kopmadan güzel bir görünüme kavuşmak mümkün ve bunun için bir plastik cerrah ile görüşmeniz yeterli; sevgiyle kalın...
  

Yazarın Tüm Yazıları