Güneş lekeleriyle nasıl başa çıkacağız?

Yaz mevsimi geldi çattı. Yaz; bazı kişiler için; deniz, kum, güneş hayalleri kurdurtsa da lekeye yatkın kişiler için aynı durum geçerli değil. Durum böyle olunca nelerden korunmalıyız, hangi ürünleri kullanırken dikkatli olmalıyız gibi sorular aklımızı kurcalıyor.

Haberin Devamı

Her yaz koyulan lekelerle dolaşmak pek çok kadını mutsuz etmekte, sosyal hayatını ve yaşantısını olumsuz etkilemekte. Fazla güneş ışını deride zaman içerisinde; incelme, kırışıklık, cilt kuruluğu, lekelenme, kılcal damarların belirginleşmesi, erken yaşlanma, deri kanserinin oluşma riskinin artması, güneş alerjisinin tetiklenmesine yol açabilir.

Güneş lekeleriyle nasıl başa çıkacağız

LEKE PROBLEMİ YAŞAMANIN ÖNÜNE NASIL GEÇEBİLİRİZ?

Bakımı iyi yapılmış bir cildin güneşe karşı savunması daha yüksektir. Özellikle leke yatkınlığınız varsa mutlaka; yaz öncesi derinizi besleyin, vitamin enjeksiyonları, prp uygulamaları, somon dna uygulamaları derinizi besleyecek ve savunmasını artıracaktır. Mevcut lekeleriniz varsa, bazı deri yüzeyini soymayan lazerler ile baskılanabilir.

Haberin Devamı

DNA hasar oluşumunu engelleyen bazı kremlerin, güneş koruyucu öncesi kullanılması sizi daha iyi koruyacak ve cildinizi besleyecektir.

KURU CİLTLER İÇİN

Haftada bir - iki kez özellikle yıpranmış kuru ciltler; nem maskeleri kullanıp ciltlerine bunları uygulayabilir, nem serumları ile ciltlerinin daha yoğun nem kazanmasını sağlayabilirler. C vitamini en iyi antioksidanlardan biridir düzenli c vitaminli serum kullanmakta etkili olacaktır.
Thermal sular yazın kavurucu sıcağında ısınan cildinizi rahatlatacaktır. Küçük boyutta olanlarından çantanızda bulundurabilir; gün içerisinde kendinizi ve cildinizi tazeleyip, rahatlatabilirsiniz.

 Güneş lekeleriyle nasıl başa çıkacağız 

GÜNEŞ IŞINLARINA DİKKAT

Güneş ışınlarının en şiddetli olduğu öğlen saatlerinde (11.00 ile 15.00 arasında) güneşe çıkmamaya özen gösterin. Ya da şemsiye, şapka ve açık renk giysiler ile korunmaya çalışın ve güneşe bu materyallerle çıkın.

Güneşten koruyan ürünleri bilinçli olarak kullanmaya çalışın. Güneşten koruyucu ürünleri, güneşe çıkmadan yarım saat önce cildinize uygulayın. Bazı bölgelerimizi güneş ışınlarından daha fazla etkilenirler. Yüz, omuz, ense ve boyun gibi daha yoğun olarak güneş ışınlarından etkilenen bölgeler için sürekli güneşten koruyan ürünler kullanılarak korunmalıdır. Güneş koruyucunuzu 2-3 saatte bir yenilemeye çalışın.

Haberin Devamı

 Güneş lekeleriyle nasıl başa çıkacağız 

GÜNEŞ IŞINLARI VE MAKYAJ

Makyaj yapanlar için bu durum zor olabilir. Ancak makyaj malzemelerinizin koruma faktörlü olmasına özen gösterebilir, renkli güneş koruyucuları tercih edebilirsiniz. Son yıllarda makyaj üzerine sıkılabilen güneş koruyucular da dikkat çekmekte ve bu ürünler yardımıyla cildinizi koruma altına alabileceğinizi unutmamalısınız.

GÜNEŞ IŞINLARI VE İLAÇ KULLANIMI

Cildimizdeki sorunların oluşumunda pek çok faktör etkili. Bazen çok farklı bir rahatsızlığımız için kullandığımız ürünler, cildimizde farklı reaksiyonlara sebep olabiliyor. Tedavi amacı ile doktor tarafından verilen kimi ilaçlar (antibiyotikler, doğum kontrol ilaçları vb.)derinin güneş ışınlarına karşı duyarlılığını artırıyor. Bu gibi durumlarda güneşten çok iyi korunulması gerekiyor.

[fotogaleri=3104,3326]

Yazarın Tüm Yazıları