GeriKişisel Bakım Güneş lekelerine doğal çözümler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Güneş lekelerine doğal çözümler

Güneş lekelerine doğal çözümler

Teniniz uzun süre güneşin zararlı ışınlarına maruz kalırsa güneş lekeleri oluşur. Bunun önüne geçmek için güneş lekelerine karşı önceden tedbir almalısınız. Güneş ışınlarının çok keskin geldiği zamanlarda dışarı çıkmamaya çalışın.

Öncelikle cildi yüksek SPF içeren güneş kremleriyle korumak oldukça önemli. Ancak oluşmuş güneş lekeleriniz varsa bunlardan kurtulmak için de şunları yapmanız gerekiyor:

Limon suyu: Cilt lekeleri için en sık kullanılan maskelerin içinde çoğunlukla limon suyu bulunur. Bunun sebebi, limon suyunun renk açıcı etkisinin olmasıdır. Cildin üstteki lekeli tabakasını soyma özelliği olan limon, 2 ay gibi bir sürede güneş lekelerinden kurtulmanıza yardımcı olur.

Güneş lekelerine doğal çözümler

Hint yağı: Cildinizdeki güneş lekeleri için Hint yağını denemenizde fayda var. Güneş lekelerini gidermenin yanı sıra cildi de güzelleştirir. Cilde pürüzsüzlük verir.

Kırmızı soğan: Cilt lekeleri için bir başka etkili seçenek ise kırmızı soğan suyudur. Kırmızı soğanı ikiye kesip içinden akan suyunu güneş lekelerinin üzerine sürün. Soğan suyunun içerisinde bulunan asit, lekeleri giderme konusunda etkilidir.

Limon suyu-Gül suyu-Gliserin: Limon suyu, gül suyu ve gliserinden yapılan bu karışımın güneş lekeleri üzerinde büyük bir etkisi vardır. Bu üç maddeyi karıştırıp her gün yüzünüze maske olarak uygulayın. Yarım saat bekletin ve ardından durulayın. Düzenli kullandığınızdan emin olun.

Güneş lekelerine doğal çözümler

Güneş kremleri: Cildinizde yeni oluşacak güneş lekelerini önlemenin en kesin yöntemlerinden biri güneş kremleridir. Dışarı çıkarken mutlaka güneş kremi sürüp öyle çıkmaya dikkat edin. Aldığınız güneş kremlerinin koruma faktörleri oldukça önemlidir.

Tıbbi işlemler: Bu tür doğal yöntemlerle geçmeyecek güneş lekeleriniz varsa, tıbbi işlemlerden yararlanabilirsiniz. Örneğin; glikolik asit gibi meyve asitlerinden oluşan kimyasal peeling işlemi bunlardan biridir. Mikrodermabrazyon, dermabrazyon ve fraksiyonel lazerler de bu tür güneş lekelerinden kurtulmak için uygulanan tıbbi işlemlerden bazılarıdır. Ciltteki lekeli tabakayı soyarak lekesiz bir cilt elde etmenizi sağlar.

False