GeriKişisel Bakım Güneş lekelerinden kurtulmak için alternatif çözümler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Güneş lekelerinden kurtulmak için alternatif çözümler

Güneş lekelerinden kurtulmak için alternatif çözümler

Önce bitkisel peeling yapın, sonrasında bu tedavilerden destek alın.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Op . Dr. Mehmet Arif Karagöz, yaz aylarında oluşan cilt lekelerinin tedavisinin nasıl yapılması gerektiğinden bahsetti.

Yaz aylarının gelmesiyle tatil koşturmacasının arasında sıklıkla unutmuş olduğumuz cildimiz bu aylarda artık mesaj vermeye başlıyacaktır. Yaz aylarının rehaveti ile cilt bakımları ve cildimizi koruma iç güdümüz azalacaktır. Son dönemlerde iyice artan yazlık mekanlarda bronz görüntüler de bunun üstüne eklenince, iş iyice çözümlenemez hal almaktadır.

ÖNCE BİTKİSEL PEELING YAPIN

Basit gibi görünen ama bir o kadar da her şeyin temelinde bulunan en küçük yapı taşı nemdir. Nem dengemizi yeniden sağlamak zordur. Öncelikle yazın yüzümüzdeki ölü üst cilt tabakasının atılması için bitkisel peeling ile doğal ve steril bir şekilde temizlik yapılmalıdır. Sonrasında yapılacak bakımın ne olduğuna karar verilir.

Güneş lekelerinden kurtulmak için alternatif çözümler

GÜNEŞ LEKELERİ İÇİN ALTERNATİF TEDAVİLER

Yazın güneş lekeleri artar. Eğer dikkatli olunmazsa lekelerin derinliği ve boyutları da artacaktır. Güneş lekeleri tedavisinde kendi kanınızda hazırlanan PRP ve dermapen kombinasyonunu kullanılabilir ve bunun yanında Q-switch lazer ve enzimatik peeling işlemlerinden destek alabilirsiniz. Yapılan tüm bu işlemlerde cildi beslemek ve kalınlaştırmak esas olmalıdır. Leke tedavilerinde hastaya ev devam ürünleri verilmelidir çünkü bu işlemler zorludur ve süreç gerektirir. Kombinasyon tedaviler her zaman daha iyi sonuç verecektir.

Güneş lekelerinden kurtulmak için alternatif çözümler

SÜREKLİ AYNI KREMİ KULLANMAYIN

Bir diğer gözden kaçan ama önemli nokta, aynı kremi devamlı kullanmamak gerektiğidir. Kremleri dönüşümlü olarak kullanmak gelişebilecek alerjik sorunları da çözecektir. Her yeni krem ile cildimizi yeni bir ürün ile beslemekteyiz. Bu tür rotasyon kullanımları her zaman cildimizi besleyecek ve gereksinimi en üst seviyede tamalayacaktır.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Op . Dr. Mehmet Arif Karagöz

False