GeriKişisel Bakım Gülüş tasarımı ile daha güzel dişlere sahip olun
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gülüş tasarımı ile daha güzel dişlere sahip olun

Gülüş tasarımı ile daha güzel dişlere sahip olun

Kim daha güzel ve sağlıklı dişlere sahip olmak istemez ki? Diş Hekimi Efe Kaya, gülüş tasarımı ve lamina hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

İnsanlar hakkındaki düşünceleriniz ilk 7 saniyede oluşur ve yeni tanıştığınız bir insan üzerinde uyandırdığınız ilk intiba çok önemlidir. Gözler sizin üzerinizdeyken ilk dikkat çeken yer iletişimin de temel aldığı yer olan ağız bölgesi ve dişlerinizdir. Bir iş görüşmesi, yeni bir buluşma, yeni arkadaşlıklardaki ilk izlenim bir nevi dişlerden geçer. Peki daha güzel dişlere sahip olmak için ne yapmalısınız? 

DOĞALLIĞI YAKALAYIN

Geçmişte şaşalı, doğal olmaktan uzak olan şeyler estetik olarak algılanırdı. Örnek vermek gerekirse; eski insanların altın dişleri estetik olarak kullandığını biliyoruz ama artık günümüz diş hekimliğinin geldiği noktada hastalarımıza doğala en yakın dişler yapmaya çalışıyoruz. Estetik diş hekimliğinde doğala en yakın olarak kullandığımız ışık geçirgenliği mükemmel olan materyal laminalardır. Laminaların estetik bir seçim olmasının nedeni altyapı içermemesi ve ışık geçirgenliğinin yüksek olmasından kaynaklanır.

LAMİNA HERKESE UYGULANABİLİR Mİ?

Lamina, şiddetli diş sıkan, diş etlerinde problemleri olan hastalara uygulanmaz. Lamina tedavisinin en büyük avantajı hastanın doğal dişinden kaldırdığımız madde miktarının çok az oluşudur hatta bazı durumlarda hiç alınmaz. Yüksek cilalanabilirlik kapasitesi sayesinde diş eti uyumu mükemmeldir ve altyapı içermediğinden ışık geçirgenliği yüksektir. Bu sayede doğal dişe en yakın görüntü yakalanabilir. Laminalar kendi doğal dişinizden farksızdır ve iyi bir bakım uygulandığı sürece renk değiştirmezler. Laminalar doğru uygulandığından kırılmazlar ve uzun yıllar aynı şekilde ağızda kalabilirler.

False