Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan

Gül suyu ile cildinizi rahatlatın!

Gül suyunun saç ve ciltteki kaşıntılara iyi geldiğini söyleyen Dermatoloji Uzm. Dr. Emine Özge Ayabakan, gül suyunun faydalarını anlattı.

Haberin Devamı

GÜL SUYUNUN FAYDALARI

  • Güller, tonik şeklinde uygulandığında canlandırıcı, onarıcı etkiyle her cilt yapısında olumlu etkiler gösterir.
  • Cildi yumuşatır, temizler. 
  • Her renk gül salgıladıkları hoş esans yanında içerdiği vitamin ve minerallerle, infeksiyonları tedavi edici antiseptik etkinliği ile cilt sorunlarında kullanılan doğal bir kaynaktır. 
  • Gül suyu temizleyici ve rahatlatıcı traş losyonu amacıyla kullanıldığı gibi şişmiş yüz, göz kapakları için ödem giderici, ter kokularını azaltıcı antiseptik olarak, saç ve cildimizdeki kaşıntılara, egzamaya karşı da tercih edilen çok değerli özelliklere sahiptir.

Gül suyu ile cildinizi rahatlatın

GÜL SUYU İLE CİLDİNİZİ RAHATLATIN

Gül suyunun yararlı etkilerini görebilmek için sentetik katkı maddeleri içermemesi, damıtma dediğimiz tekniklerle içeriğindeki faydalı maddeleri kaybetmeden hazırlanması uygun olur. Evimizde de taze gül yapraklarından tonikler hazırlayabiliriz. Her cilt yapısında dengeliyici etkisinden yararlanılabilen alerjik ciltlerde bile rahatlatıcı etkinliği sebebi ile evde hazırladığımız toniklerde bir tutam gül yaprağını diğer bitkilerle birliktede karışım halinde hazırlayabiliriz.

     Gül suyu ile cildinizi rahatlatın   

HEM TONİK OLARAK KULLANIN, HEM DE İÇİN

Egzama, kurdeşen, atopik dermatit gibi sürekli koruyucu ürünler kullanılması gereken cilt hastalıklarında demlenmiş taç yapraklarından ıslatılmış kompreslerle, el ayak banyolarıyla sorunlu bölgelerde iyileştirici, yatıştırıcı etkinlik sağlanır. Gül yaprakları, civanperçemi, kekik, biberiye, melis, adaçayı ile birlikte demlenerek tonik yanında aynı zamanda içilebilen kolay ama kuvvetli bir iksir elde edilir.