Dinçer Balıkçıoğlu
Dinçer Balıkçıoğlu
Dinçer Balıkçıoğlu

Güçlü kadının makyajı: “Smokey eyes”

Uzmanından dumanlı göz makyajının yapılış aşamaları...

Haberin Devamı

2000'li yıların başında gece kıyafetlerine dantellerle zarif detaylar eklendi önce. Sonrasında tüm gelinlikler dantele dönüştü. Gizemli ve derin smokey gözler dantele eşlik etti. Gece makyajı, gelin makyajı, dergi çekimleri, defile makyajı derken smoke eyes ile güçlü kadın imajı oluşturuldu.


SMOKEY EYES MAKYAJI NASIL YAPILIR?

Smokey eyes için kahve, siyah veya gri bir göz kalemi ve kalem dağıtma fırçanızın olması yeterli. Tabii bunu farklı malzemelerle ve renklerle uyumlu kombinlere çevirmek sizin yaratıcılığınıza kalmış. İlk yapmanız gereken göz makyajına başlamadan önce göz kapağınızı iyice temizlemek (Temizlenmemiş göz kapağına yapacağınız göz makyajının performansı düşer. Toplanma ve akma sorunu yaşanır).

Güçlü kadının makyajı: “Smokey eyes”

Haberin Devamı

Smokey eyes makyajında adımlar şöyle olmalı:

  1. Siyah ve yumuşak göz kalemini kalın bir şekilde kirpik diplerine sürün. Kalemi sürdüğünüzde kirpik diplerinde hiçbir şekilde boşluk kalmamalı. Çizgi yeterince düzgün olmadıysa dert etmeyin.
  2. Kalem dağıtma fırçasıyla (kirpik diplerine hiç girmeden) çizdiğiniz çizgiyi bitiş noktasından başlayarak dağıtın.
  3. Dağıttıktan sonra kaşınızın altına pudra veya ten rengi bir far sürün.
  4. Kalemi göz içine ve kirpik diplerine yedirerek sürün. Fırçayla kirpik diplerine yoğun sürdüğünüz kalemi dağıtın. Hatta fırçayı kaleme sürüp bir miktar kalemin rengini almasını sağlayarak biraz daha derinlik katabilirsiniz.
  5. Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra çeşitli denemelerle size en yakışan renkleri bulabilirsiniz. Smokey eyes detaylarında siyah üzerine gri çok yakışıyor. Seksi ve bir o kadar masum görüntü veriyor.
  6. Dağıttığınız siyah kalemin üzerine parlak gri far sürüp gölge fırçasıyla, göz kapağı üzerine tekrar dağıtabilirsiniz. Göz kapağının altına da aynı işlemi uygulamalısınız.
  7. Sonrasında göz pınarına nokta şeklinde parlak beyaz farı oturtup hafifçe dağıtmalısınız. Hepsi için ayrı fırça kullanmalısınız.
  8. Son olarak gölgenin bittiği yerden kaş altına bronz pudra tonlarıyla hafif geçiş yapmalısınız. Ve işte makyajınız hazır!

Güçlü kadının makyajı: “Smokey eyes”

Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta: Makyaja her zaman gözden başlayın. Smokey eyes makyajında koyu renk farlar tercih edildiğinden farkında olmadan gözaltına dökülen far kalıntıları daha sonrasında çabuk kararır, yorgun bir görüntü oluşturur. Göz makyajı sonrasında gözaltınızı silin ve kapatıcınızı sürün.