Gözaltı torbalarından yüzde yüz kurtulmak mümkün müdür?

Gözlerimiz tüm duygularımızı, ruhumuzu ve sağlığımızı yansıtan bir ayna gibidir. Ama göz çevresi ne yazık ki yüzümüzün en nazik bölgesi, en zayıf tarafıdır. Dış etkenlere karşı aşırı derecede duyarlıdır ve yıpranmaya son derece müsaittir.

Haberin Devamı

Gözaltımda torbalanmalar var. Bu sebeple olduğumdan yaşlı ve yorgun görünüyorum. Bu görüntüden kurtulmak için yapabileceklerim var mı?

Özellikle ağır gözlük kullanımı uzun vadede gözaltlarında torbalanmaya yol açar. Birçok kişi gözlüklerinden kurtulduğu zaman gözaltındaki deformasyonlarla baş başa kalır ve derdine derman arayanların kervanına katılır.

TEDAVİ NEDENE YÖNELİK OLMALIDIR

Gözaltı torbalarını incelediğimizde, hepsinin aynı yapıda olmadığını görürüz. Bunlar yağ torbaları veya ödem, yani su toplanması olabileceği gibi, çoğu zaman da göz altındaki kasın yorulup kendini bırakması sonucunda ortaya çıkarlar.
Yorgunluk, uykusuzluk, gerginlik, düzensiz yaşam, alkol ve beslenme sorunları, adet dönemleri veya böbrek, kalp, tiroit bozuklukları, büyüme hormonu eksikliği gibi, fizyolojik tedavi gerektiren etkenleri bir yana koyacak olursak, kozmetik olanaklarımızı şöyle özetleyebiliriz:

Haberin Devamı
  • Hafif yağ torbalanmaları varsa, çevresine dolgu yapılarak görünüm düzeltilebilir. Göz altında torbanın altında bir çukurlaşma oluşur. Bu çukur hafif bir dolgu ile yumuşatılınca, torbalar daha az göze batar.
  • Orta yaş sonrasında, göz altında oluşan torbalar genellikle göz altındaki kasların yıpranmasıyla ilgilidir. Botoks enjeksiyonu bu durumda gayet etkilidir. Kasları rahatlatarak şişkinliği giderir.

BLEFAROPLASTİ

Göz çevresindeki deformasyonlar için en etkili çözüm cerrahidir. Göz kapağındaki sarkmış görüntüyü ve göz altı torbalarını yok etmek için, gözün alt ve üst kapaklarındaki fazla deri ve yağ kesilerek alınır. Böylece göz çevresi gerilir ve yüzün ifadesi birkaç yaş gençleşir. Bu tip ameliyatlar lokal veya genel anestezi altında yapılır. Bu işlem de yüz germe gibi yaklaşık olarak 10 yıl süreyle dayanır.

GÖZ KAPAKLARI ÇABUK İYİLEŞİR

BLEFAROPLASTİ ameliyatından sonra morarma ve şişlikler meydana gelir ama ortalama 7 gün içinde geçer. Çünkü göz kapakları diğer bölgelere göre daha hızlı toparlanır. Kalan izler belli belirsizdir ve ancak gözler kapalı iken fark edilir. Hafif bir makyajla kolayca örtülebilir.

SİZİ SİZ YAPAN GÖZLERİN ANLAMI

BLEFAROPLASTİ ameliyatının başarısı, doğallığın ve en önemlisi, kişiye özgü bakışların korunmasına bağlıdır. Blefaroplasti ameliyatından sonra insanın gözlerinin anlamı değişmemelidir. Bazen ameliyattan sonra gözün beyaz bölümü büyümüş gibi görünür. Veya gözler kedi gözü gibi aşırı çekik olur. Buna bağlı olarak bakışlar tedirginleşir. Bazen de gözün yağ tabakası fazla alındığı için sorunlar çıkabilir.
Bu tip cerrahi müdahalelerde gözlerin biraz çekilmesi zorunludur. Aksi halde gözler hüzünlü bir şekilde aşağı doğru bakar. Göz altının ve üstünün yağları tamamen alınırsa, bakışlar çok fazla değişir ve kendinize yabancılaşırsınız. Bu nedenle, bu yağların tamamen alınmaması gerekir.

Haberin Devamı

BLEFAROPLASTİ yaptırmaya niyetiniz var ise, cerrahınızdan, yüzünüzdeki yorgun ifadenin giderilmesini ama yüzünüzün doğal ve “kendiniz gibi” kalmasını isteyin.

Yazarın Tüm Yazıları