Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan

Göz çevresi kırışıklıkları için 5 maske tarifi

Göz altında ya da göz çevresinde bulunan kırışıklıkları yok etmek daha parlak, daha gergin, bakımlı ve canlı bir cilde sahip olmak uygulayabileceğiniz etkili, kolay, basit tarifleri Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Özge Ayabakan verdi. İşte 5 pratik maske tarifi...

Haberin Devamı


1-HAVUÇLU GÖZ MASKESİ

Göz çevresi kırışıklıkları için 5 maske tarifi

Havuç içerisinde bulunan A vitamini sayesinde ciltte yeni hücrelerin üretilmesini sağlarken cildi onararak kırışıklıkların oluşmasını engellemektedir. Her yaşta tüketilmesi gerektiği sıklıkla söylenen havuç ayrıca antioksidan etkisi sayesinde cildin erken yaşlanmasına sebep olan “oksidatif stres” adı verilen stres biçiminden de uzak durmamızı sağlamaktadır.

HAVUÇ MASKESİ NASIL YAPILIR?

Havuç maskesi yapmak için 2 adet orta boy havuç dış kısımları soyulduktan sonra, katı meyve sıkacağında suyu sıkılarak havuç suyu elde edilir. Hazırladığımız bu karışıma bir çay kaşığı kadar badem yağı eklenir. Bu karışım dinlenmesi için 2 saat kadar buzdolabında bekletilir ve artık kullanıma hazırdır. Buzdolabından çıkardıktan sonra temiz olan göz çevresine eller yardımı ile hafiften bastırılarak 30 dakika kadar bekletilir. Göz altına göz çevresine sürmelisiniz daha sonra ise soğuk su ile yıkamanız yeterlidir. Kalan malzemeyi buzdolabına koyup saklayabilirsiniz. Bu havuç maskesini iki günde bir uygulamanız yeterlidir.


2-GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIKLARI İÇİN LAHANA MASKESİ

 Göz çevresi kırışıklıkları için 5 maske tarifi 

Lahana içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde erken yaşlanmaya sebep olan kırışıklıkları durdurur ve oluşumunu engeller. Ayrıca kullanıldığı göz çevresinde kan dolaşımını hızlandırarak bu alana daha fazla oksijen gitmesini sağlar, bu sayede bu bölgelerdeki hücreler daha hızlı şekilde kendini yenileyerek kırışıklıkları durdurur.

LAHANA MASKESİ NASIL YAPILIR?

Etkili bir kırışıklık önleyici olan lahana maskesi yapmak için orta büyüklükteki 3 adet lahana yaprağını iyice yıkadıktan sonra meyve sıkacağında suyunu çıkarıyoruz. Hazırladığımız lahana suyunun içerisine bir yemek kaşığı kadar bal ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz maskesi Göz çevresine ve yüzünüze uygulayabilirsiniz, ortalama 20 dakika kadar bekledikten sonra soğuk su ile durulamanız yeterlidir. Haftada 3 defa uygulamanız tavsiye edilir.


3-MUZLU GÖZ MASKESİ

 Göz çevresi kırışıklıkları için 5 maske tarifi 

İçerisinde bulunan A ve C vitaminleri sayesinde yaşlanmayı durduran etki gösteren, cildi yenilen muz maskesi yapmak için bir adet büyük boy muzu iyice ezerek püre haline getiriyoruz, daha sonra hazırladığımız pürenin üzerine 2-3 çay kaşığı gül suyu döküp karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız karışımı ellerimiz yardımı ile göz çevresine uyguluyoruz ve ortalama yarım saat bekledikten sonra ıslak mendil ile temizleyip işlemi sonlandırmak için soğuk su ile yıkıyoruz.


4-ÇİKOLATALI GÖZ MASKESİ NASIL YAPILIR?

 Göz çevresi kırışıklıkları için 5 maske tarifi 

Mutluluk veren çikolata ile kırışıklarını yok edebilirsiniz. Bir çay kaşığı kadar şeftali yağın ile bir çay kaşığı kakao tozu ve 2 damla kadar E vitaminini bir kabın içerisinde iyice karıştırıyoruz. Karışıma başlamadan önce makyaj pamuğunu ıslatıp göz altında bir süre bekletiyoruz, nemli makyaj pamuğunu göz altından alıp hep hazırladığımız karışımı fırça yardımı ile göz altı ve göz çevresine yayıyoruz ortalama 30 dakika bekledikten sonra soğuk su ile yıkamanız yeterlidir.


5-GÖZ ÇEVRESİ İÇİN YUMURTA AKI MASKESİ

 Göz çevresi kırışıklıkları için 5 maske tarifi 

Protein bakımından zengin olan yumurta akı ayrıca cilde de iyi gelmektedir. Yumurta akı cildi besler ve cildi gerer bu sayede kırışıklıkları yok edebilirsiniz. Yukarı anlaştığımız havuç maskesine alternatif kırışık önleyici maskedir. Bu maskeyi yapmak için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş havuç (Kabukları soyulmalı)
  • 1 çay kaşığı badem yağı ya da aloe vera

Yukarıda saydığımız malzemelerin hepsi bir kabın içerisinde karıştırıyoruz. Temiz olan yüzümüze ve göz çevresine bu maskeyi uygulayıp yarım saat kadar bekliyoruz. İşlemi bitirmek için yüzünüzü bol soğuk su ile yıkamanız yeterlidir. Daha ilk kullanımda etkisini göreceğiniz etkili bir kırışık önleyici maskedir. Haftada 2 defa yapmanız yeterli. 


KIRIŞIKLIK ÖNLEMEK VE GECİKTİRMEK İÇİN ÖNERİLER

 Göz çevresi kırışıklıkları için 5 maske tarifi 

Göz çevresindeki cilt daha ince olduğundan daha kolay tahriş olabilir bu sebepten dolayı herhangi bir cilt maskesini göz çevresine uygulamamalısınız örneğin limonla yapılan maskeler göz çevresinde direk tahrişe sebep olur. Yukarıda verdiğim maskeleri göz çevresi ve göz altı kırışıklıkları için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca kırışıklıkları önlemek ve durdurmak için yapılması gereken diğer öneriler ise;

  • Yüksek faktörlü güneş kremi kullanmak.
  • Uykusuz kalmamak uyku düzeninize dikkat edin.
  • Kısık gözlerle televizyon ya da bilgisayar başında fazla durmayın.
  • Sebze ve meyve tüketimini arttırmalısınız.
  • Bol bol su için.
  • Cildinizi tanıyın cildi tahriş eden ürünlerden uzak durun.
  • Kuru cilt demek kırışıklık demektir cildinizi düzenli şekilde nemlendirin.

Bu maddeleri uygularsanız kırışıklığın önüne geçebilirsiniz unutmayın kırışıklığın en büyük sebeplerinden biride cilt bakımı yapmamak ve cilde gereken özeni vermemekten dolayı olur. Cildinizle dost olun ve ona özen gösterin herkese sağlıklı kırışıksız günler…

[fotogaleri=3216,2843,1106]