GeriKişisel Bakım Göz altındaki morlukları gidermek için 4 yöntem
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Göz altındaki morlukları gidermek için 4 yöntem

Göz altındaki morlukları gidermek için 4 yöntem

Birtakım tedavilerle morluklarda azalmalar sağlanabilir.

Göz çevresinin daha koyu veya gözaltlarının mor olması sık görülen bir problemdir. Göz çevresindeki cildin açık renk olması kişiye daha genç, daha dinç bir ifade verir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Fatma Yıldız, göz çevresinde oluşan morlukların tedavisini anlattı.

Gözaltlarının daha koyu veya mor olasının en önemli nedeni genetik yatkınlıktır. Yani ailevi olarak yatkın olan insanların göz çevresi (özellikle gözaltları) normal ciltten daha koyu veya mor olabilir. Bunun dışında; yorgunluk, uykusuzluk, bilgisayarı çok kullanmak, alkol, sigara göz çevresinde renk değişikliğine neden olabilir veya mevcut problemi artırabilir. Asıl önemli konu hastalığa bağlı renk değişikliğidir. Gözaltlarındaki koyuluk ve morlukların, böbrek hastalıkları, alerjik hastalıklar, atopik egzama, sinüzit gibi ciddi hastalıkların belirtisi olabileceği unutulmamalıdır.

Göz altındaki morlukları gidermek için 4 yöntem

GÖZ ÇEVRESİNDEKİ MORLUKLAR NASIL GEÇER?

Kişinin genetik özellikleri nedeniyle oluşan göz çevresindeki morluklar, cildin altı bağ dokusunun ince olması, damarların yüzeysel olması gibi nedenlerle oluşur, ki bunun tam olarak tedavisi mümkün değildir. Fakat yapılan tedavilerle morluklarda azalmalar sağlanabilir. Bu tedaviler;

1. LAZER TEDAVİLERİ: Lazerler ile göz altındaki damarlar ve damarların yüzeysel olmasından kaynaklı morluklar azaltılabilir. Ayrıca lazerler, derinin kollajenini artırarak alttaki damarların renginin yüzeye yansımasını azaltır. Ortalama 3-5 seans gerektirir.

2. KİMYASAL PEELİNG: Göz altındaki cildin meyve asitleri ve benzeri solüsyonlar ile soyma işlemidir. Göz altı koyuluğunun azaltılmasında etkilidir.

3. GÖZ ALTI DOLGULARI: Göz altı morluklarının giderilmesinde en etkili yöntemdir. Kullanılan hyalüronik asit ile hem göz altındaki boşluklar doldurulur hem de cilt altına yerleştirilen bu dolgu, morlukların azalmasını sağlar. Bu şekilde, göz altındaki çukurların ve morlukların azalması kişiye çok daha genç bir gürünüm kazandırır. Kullanılan hyalüronik asit vücuda uyumlu bir maddedir, zararlı değildir. Zamanla vücut tarafından emilir. Yani kalıcı değildir. Yaklaşık 8 ay sonra tekrar uygulama gerektirir.

4. MEZOTERAPİ: Gözaltlarına yapılan vitamin enjeksiyonudur. Çildi gençleştirmede kullanılır, bu şekilde morluklara da fayda sağlar.

Göz altındaki morlukları gidermek için 4 yöntem

BUNLARA DİKKAT!

Göz altı morlukları için bu tedaviler dışında aşağıdaki maddelere de dikkat etmek gerekir:

  • Öncelikle sağlık kurallarına dikkat edin.
  • Düzenli uyuyun.
  • Sigara içmeyin.
  • Yeterince su tüketin.
  • Güneş koruyucu krem kullanın (özellikle gözaltlarınıza güneş koruyucu sürün).
  • Bilgisayar ekranında mümkünse daha az zaman geçirin.

Göz altındaki morlukları gidermek için 4 yöntem

EVDE BUNU UYGULAYIN

Bunun dışında gözlerinize soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Çiğ patatesi rendeleyip bir gazlı bez içine koyup gözlerinizin üzerine yerleştirebilirsiniz. K vitamini içeren kremler morluklara da yardımcı olabilir.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Fatma Yıldız

False