Göz altında morluk oluşmaması için ne yapılmalı?

Akşamları yatmadan önce sıcak suyu bir kovaya koyarak...

Haberin Devamı

Sabah yataktan kalktığımızda ya da akşam yatmadan önce aynaya baktığımızda onları görürüz. Gözümüzün altında yer alır, bazen tamamen kaybolur bazen de uzun süre bizi yalnız bırakmazlar. Evet aynaya baktığımızda sinirlerimizi bozan "göz altı morlukları"ndan bahsediyorum. Bu morluklar için size basit şeyler kafanıza takmayın demek isterdim ama bazen vücudumuzun erken uyarı sistemi olarak çalışırlar. Özellikle doktorlar, daha çok karaciğer rahatsızlıklarının işareti olabileceğini söylerler. 

Genel olarak kabaca aşırı tuz tüketimi, stres, yorgunluk, uykusuzluk göz altı morluklarının en önemli sebeplerindendir.

Göz altında morluk oluşmaması için ne yapılmalı

Haberin Devamı

GÖZ ALTI MORLUKLARININ 9 NEDENİ

  • Cildinizin göz altınızda daha ince olması,
  • Yaşlılık,
  • Genetik,
  • Yorgunluk,
  • Göz altı çukurlarınızı derin olması,
  • Aşır stres,
  • Uykusuzluk / düzensiz uyku,
  • Kullanılan kalitesiz makyaj malzemeleri,
  • Yetersiz beslenme /Alkol, sigara ve kafeinli içecekler tüketmek.

GÖZ ALTI MORLUKLARININ OLUŞMASINI NASIL ENGELLERSİNİZ?

1-BİLGİSAYARA ARA VERİN

Neredeyse 10 saat ofiste başından kalmadığımız bilgisayarlara ara vermeliyiz. Uzun süre bilgisayar başında kalmayın. Uzmanlar her 5 dakikada 1 dakika gözlerinizi dinlendirin diyor.

2-BESLENME DÜZENİNE DİKKAT EDİN

Göz altı morluklarından kurtulmak istiyorsanız ilk önce beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz. Çünkü göz altı morlukları vücutta birikmiş toksinlerden oluşur. Bu yüzden kahve, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklarınızı azaltmalısınız. Sabah kahvaltılarını düzenli yapmalı ve sağlıklı yiyeceklerden yemelisiniz.

 Göz altında morluk oluşmaması için ne yapılmalı 

3- SU TÜKETİMİNİZİ ARTIRIN

Bir cilt kurumaya başladıysa sebebi susuzluktur. Vücudumuzun en çok ihtiyacı olan şey sudur. Sabah uyanır uyanmaz bir bardak ılık su içmek de morluk oluşumunun önüne geçebilir.

4-GÖZ KURULUĞUNU ENGELLEYİN

Kırışık giderici krem ve bu özellikteki nemlendiricilerden uzak durun. Onun yerine jel kıvamında rahatlatıcı nemlendiriciler kullanın.
Göz kuruluğu sorunu yaşıyorsanız göz altı morluklarına bu durum sebep olabilir. Göz kuruluğunuz varsa, suni göz yaşı kullanmanız gerekebilir. Çünkü göz kuruluğu da göz altı morluklarına sebep olur.

5-UYKU DÜZENİNİZE DİKKAT EDİN

Gece geç saatlere kadar uyanık kalmamaya, erken yatmaya dikkat edin. Tabi bir de her gün aynı saatlerde uyanmaya çalışın. Vücudunuzun dinlenmesi için günde en az 7 saat uyumalısınız.

Haberin Devamı

 Göz altında morluk oluşmaması için ne yapılmalı 

GÖZ ALTI MORLUKLARI İLE NASIL MÜCADELE ETMELİSİNİZ?

  • Ofiste her gün bardağınızdan eksik olmayan çay poşetlerini çöpe sakın atmayın. Çünkü çay, göz altı morluklarının en önemli bitkisel çözümlerinden biridir. Çay çöplerini ya da sallama poşet çayları soğuduktan sonra, 10-15 dakika gözlerinizde bekletebilirsiniz.
  • Akşamları yatmadan önce sıcak suyu bir kovaya koyarak yüzünüze buhar banyosu yaptırabilirsiniz. Bu sayede hem göz altı morluklarınız azalacak hem de yüzünüzdeki gözeneklerin açıldığını göreceksiniz.
  • Göz altı morluğuna iyi gelen önemli besin patates ve salatalıktır. Çiğ patates ve salatalığı göz kapaklarınıza koyarak, 15 dakika uygulayacağınız doğal maske ile göz altı morluklarından kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
  • Zerdeçal ve ananas suyunu karıştırarak hamur kıvamına getirip göz altlarına sürebilirsiniz.
  • Göz altı morlukları için en kolay çözümlerden biri de soğuk süt. Soğuk süte batırdığınız pamuk parçalarını gözlerinizin üzerine koyup 15-20 dakika kadar bekletebilirsiniz.
  • Yarım domatesin suyunu, çeyrek limon suyuyla karıştırıp yine pamukla gözaltlarına uygulayıp 5 dk. sonra yıkayabilirsiniz.

 [fotogaleri=1331]

Yazarın Tüm Yazıları