GeriKişisel Bakım Göz altı ışık dolgusu nedir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Göz altı ışık dolgusu nedir?

Göz altı ışık dolgusu nedir?

Bazı kişilerde yaşa veya yapıya bağlı göz altları koyu ve çökük gözükür.

Göz altı dolgusunun Göz çevresinin gençleştirilmesi, morluklar ve çizgilerin giderilmesinde son derece etkili olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr.Gökhan Gökler, göz altı ışık dolgusu hakkında merak edilen sorulara cevap verdi.

GÖZ ALTI IŞIK DOLGUSU NEDEN UYGULANIR?

Bazı kişilerde yaşa veya yapıya bağlı göz altları koyu ve çökük gözükür. Bu görüntü kişilere yorgun, uykusuz ve yaşlı bir görüntü verir. Bu tür şikayetleri olan kişilere göz altı dolgusu uygulandığında aydınlık ve sağlıklı görüntü hemen ortaya çıkar. Göz altı dolgusu göz çevresinin gençleştirilmesi, morluklar, çizgiler ve halkalanmaların giderilmesinde son derece etkilidir.

Göz altı ışık dolgusu nedir

UYGULAMALARINDA HANGİ MADDELER KULLANILIR?

Göz altı dolgu uygulamalarında hyaluronik asit maddesi tercih edilmelidir. Hyaluronik asit zamanla eriyen ve bir sorun olduğunda hyaluronidaz ile eritilebilen bir dolgudur. Bu yüzden güvenle kullanılabilir.

GÖZ ALTI IŞIK DOLGUSUNUN ETKİSİ NE KADAR SÜRER?

Göz çevresini gençleştirmek, morluklar ve çöküklük için uygulanan göz altı dolgusu 15-18 ay etkilidir.

GÖZ ALTI DOLGU UYGULAMALARINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Göz altında kullanılan hyaluronik asitin yapısı göz altına uygun olmalıdır. Kalın yapılı, uygun olmayan hyaluronik asit dolgu yapıldıktan birkaç sonra su çekerek şişer ve ödemli bir görüntü verir aynı zamanda mavi-yeşil renklenme (tyndall etkisi) yapabilir. Bu yüzden dolgu seçiminde göz altı için yapılmış ince yapılı hyaluronik asitli dolgular kullanılmalıdır.

 

Göz altı ışık dolgusu nedir
 

GÖZ ALTI DOLGU UYGULAMASINDAN SONRA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

İşlemden sonra buz uygulaması yapılır. İlk gün sıcak banyo tavsiye edilmez. Uygulamadan sonra ilk iki gün aşırı yüz hareketlerinden ve gülmekten kaçınılmalıdır İlk hafta aşırı hareketli sporlar yapılmamalıdır.

GÖZ ALTI DOLGUSU UYGULAMALARININ RİSKİ NEDİR?

İğne ile yapılan göz altı dolgu uygulamalarında geçici morluk olabilir. Göz altı dolgusu kanül denilen ucu sivri olmayan özel bir iğne ile yapılırsa morluk riski ortadan kalkar. Göz altına dolgusundan sonra kapatıcı makyaj yapılabilir.

Dermatoloji Uzmanı Dr.Gökhan Gökler

False