Göğüs büyütmede temassız teknik

Her geçen gün gelişen ve yenilenen tıbbi teknikler, estetik operasyonların daha kısa, başarılı ve yara izin daha da az olmasını sağlıyor. Silikon jel meme implantlarının, silikona elin değmeden temassız yerleştirilmesine imkan tanıyan temassız göğüs büyütme estetiği de bunlardan birisi.

Haberin Devamı

Son yıllarda göğüs büyütme operasyonları yaygın olarak tercih ediliyor. Bir göğüs büyütme operasyonunda ana hatlarıyla önceden doldurulan silikon jel implantlar, açılan bir insizyon yardımıyla göğüslere yerleştirilir. Bu teknik uygulanırken jel implantlara ve hastanın cildine elle temas edilmesi zorunlu oluyor. Bu temas cerrah ve ameliyathane ne kadar steril olursa olsun, özellikle göğüs implantları yerleştirilirken, cildin üzerinde bulunması mümkün olan bakterilerden dolayı ileride kapsüler kontraksiyon dediğimiz riski barındırabiliyor. İmplantla temasa giren bakterilerin vücutta yaratması olası kapsül reaksiyonu ise hastayı yeniden ameliyat gerektiren bir evreye kadar götürebiliyor.

Temassız göğüs büyütme tekniği sayesinde bahsedilen bu temas minimuma indirgenerek enfeksiyon ve kapsüler kontraksiyon riski neredeyse minimuma indiriliyor.

Haberin Devamı

Silikon jel meme implantlarının temassız yerleştirilmesine imkan tanıyan bu teknik minimal insizyon uzunluğu imkanı vermesinin yanında ameliyat süresini de kısaltıyor. Bir cihaz yardımıyla gerçekleştirilen bu operasyon implanta el değmeden silikon açılan poşa daha kolay yerleştiriliyor, skar izinin daha kısa olmasını sağlıyor, işlemleri manuel olarak yapılmadığından bölgede oluşacak travmayı ve daha sonra hissedilecek ağrıyı da azaltıyor.

Doğal göğüs yapısı küçük olan kadınların da sağlıklı bir şekilde meme büyütme estetiği yaptırmasını kolaylaştıran temassız teknik minimal dikiş izi, kısalan ameliyat süresi ve vücutla uyumlu ideal meme boyutunun bulunmasıyla hasta memnuniyetini bir adım yukarı taşıyor. Bu teknikten yararlanmak isteyen hastaların ise mutlaka bir estetik cerraha başvurarak alanında uzman bir isimden kişiye özel bilgi alması gerekiyor.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları