Deniz Küçükkaya
Deniz Küçükkaya
Deniz Küçükkaya

Göğüs büyütme ameliyatı ne kadar sürer?

Kadınların en sık tercih ettiği bu operasyon hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

Göğüs büyütme bir kadının göğsünün boyutunu, şeklini ve dolgunluğunu artırmak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Tüm dünyada en sık yapılan estetik operasyonların başında göğüs büyütme ameliyatı gelir. En başarılı sonuçların alındığı plastik cerrahi operasyonlarından birisidir.

GÖĞÜS BÜYÜTME İŞLEMİ NEDEN YAPILIR?

Göğüs büyütme ameliyatı;

  • Küçük göğüsleri büyütmek,
  • Hamilelik, kilo kaybı ya da emzirme nedeniyle şeklini ve büyüklüğünü kaybeden göğüsleri eski haline getirmek,
  • Göğüsler arasındaki asimetriyi düzeltmek,
  • Meme kanseri nedeniyle göğsü alınmış, yanık ve diğer travmatik nedenlerle meme şekli bozulmuş olan durumları tedavi etmek için yapılır.

MEME BÜYÜKLÜĞÜ NASIL BELİRLENİR?

  • Göğüs büyütme ameliyatı öncesi hastanın boyu ve kilosuna yani genel vücut yapısına bakılır. Omuz ve kalça genişliği özellikle dikkate alınmalıdır.
  • Hastanın göğüs kafesi şekline dikkat edilir. Bazı kişiler uzun boylu olsalar da göğüs kafesleri dar olabilir. Yine kısa boylu hastaların geniş bir göğüs kafesi bulunabilir. Bu durumların hepsi seçilecek protez büyüklüğünü ve şeklini fazlasıyla etkiler.
  • Hastanın var olan memelerinin büyüklüğüne dikkat edilir. Hiç meme dokusunun olmamasıyla bir miktar meme dokusunun olması protezinin büyüklüğüne karar verirken belirleyici olmaktadır.
  • Göğüs büyütme ameliyatı öncesi memelerde büyüklük açısından simetriye dikkat edilir. Pek çok kadının memelerinde asimetri vardır ve bu son derece doğaldır. Bu fark karşıdan bakıldığında çok belirgin değilse memelerin asimetrik duruşunu düzeltmeye gerek yoktur. Ancak asimetrinin çok belirgin olduğu hastalarda küçük tarafa daha büyük protez konulması gerekebilir.

GÖĞÜS BÜYÜTME AMELİYATI NE KADAR SÜRER?

Göğüs büyütme ameliyatı, ortalama 1 saat içinde ameliyat tamamlanarak hastanın hayal ettiği göğüslere kavuşması sağlanır. Kısa sürede tamamlanan ve hızlı iyileşen bir ameliyattır.

GÖĞÜS BÜYÜTME AMELİYATI SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ

Göğüs büyütme ameliyatında iyileşme süresi ameliyatın şekline ve kişiye göre değişiklik gösterir. Hastaların operasyon sonrası iyileşme süreleri cerrahın uyguladığı tekniğe (meme implantlarının kas dokusunun üstüne veya altına konulması veya cerrahi kesiğin yapıldığı yer) bağlı olsa da hastaların operasyon sonrası eylemlerinin de bu süreçte etkisi çok fazladır.

Haberin Devamı

Kısa sürede iyileşip günlük hayatlarına devam etmek isteyen hastalar doktorunun verdiği tavsiyelere uymalıdır. Yaşınıza, fiziksel özelliklerinize ve sağlık durumunuza göre doktorunuz size ameliyat sonrası birkaç hafta içinde nelerin sakıncalı olup olmadığını söyleyecektir.

Plastik ve Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Deniz Küçükkaya