Gıdı sarkmasına karşı çözüm

“Gıdı, genellikle fazla miktarda kilo alıp verme ve yaş almaya bağlı olarak ortaya çıkar” diyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, gıdı estetiği hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Estetik boyun germe ameliyatı, gıdı olarak adlandırdığımız çene altı bölgesine uygulanır. Genellikle fazla miktarda kilo alıp verme ve yaş almaya bağlı olarak ortaya çıkar, yaygın olarak kadınların ihtiyaç duyduğu operasyonlar arasında yer alır. Ayrıca gıdı bölgesi, aşırı kilonuz olmadığı halde yağın toplandığı ilk yer olduğundan kişinin daha yaşlı ve kilolu görünmesine de sebep olur. Çoğunlukla yüz germe operasyonu ile birlikte uygulanır.

GIDI ESTETİĞİ NASIL YAPILIR?

  • Ameliyattan önce birtakım tahliller yapılarak genel sağlık durumunuz kontrol edilir. Operasyon saatinden 6 saat önce bir şey yenip içilmemelidir.
  • Operasyon genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 1 saat sürer. Ameliyattan sonra çene altına bandaj uygulanır.
  • Bu ameliyat ile çene altında biriken fazla yağ alınır. Eğer deri fazlalığı varsa alınarak çene altı gerilir.
  • Operasyondan sonra çenenizin duruşu belirginleşir, daha gergin daha genç bir boyun görünümü sağlanır.
  • Boyun germe kesileri kulak arkasındaki saçlı derinin altına gizlendiği için dışarıdan bakıldığında görünür, bir iz kalmaz. Eğer sarkmayla birlikte yağlanma da mevcutsa gıdı bölgesini de ayrıca düzeltmek gerekir.
  • Çene ucunun hemen gerisinden 3 cm kesilerek gıdı bölgesindeki yağlar liposuction yöntemiyle çıkartılır.
  • Operasyon sonucunda boyun ile çene arasındaki mesafe uzar, kuğu gibi bir görünüme kavuşursunuz.

İYİLEŞME SÜRECİ NASILDIR?

Boyun germe ameliyatından bir gün sonra hasta genellikle evine gidebilir. Boyun germe ameliyatı sonrası şişlikler kısa süre içinde hızla azalır, cildin iyileşmesi ve yüzün tam olarak oturması yaklaşık 6 ay sürer. Ameliyat bölgesi olası morlukların geçmesi kişiden kişiye farklılık gösterse de bu süre yaklaşık bir haftadır. Bu süre içinde güneşten mümkün olduğunca korunmanız, sigara kullanmamanız, düzenli uyumanız ve sağlıklı beslenmeniz çok önemlidir.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları