Genital estetik nedir ve kimlere yapılır?

2000'li yıllardan itibaren estetik cerrahiye olan ilginin artması nedeniyle estetik cerrahlar tarafından gerçekleştirilen operasyonlar güzellik kavramına odaklanmayı, genel olarak yüz ve vücut deformasyonlarını düzeltmeyi amaç edinerek yaygınlaşmıştır. Ama kadınların dile getirirken bile utandığı, gündelik yaşamlarını olumsuz etkileyecek, kıyafet seçimlerini bile kısıtlayabilecek sorunlar içerisinde genital bölgedeki deformasyonlar azımsanmayacak kadar çok kadını etkilemektedir.

Haberin Devamı

Başlıca neden olan normal doğum, genetik nedenler, kürtaj, ilerleyen yaş gibi nedenler sonrasında genital bölgede iç dudaklarda sarkma, şekil bozukluğu ve asimetriler, vajinada genişleme, pigment değişikliklerine bağlı vajinal bölge renginde koyulaşma gibi durumlar kadınların öz güvenini azaltabilmekte, özellikle evli çiftler arasında cinsel sorunlara neden olabilmektedir.

Tayt, dar kotlar, plaj kıyafetleri, spor kıyafetleri giymekte sorun yaşayan, özellikle herkesin ona baktığını hissettiğini söyleyen ve bu durumdan kurtulmak için muayene olmaktan bile utanan bir kesim hiç de azımsanmayacak kadar fazla. Yaşadığımız toplumun bu konulara olan bakışı, hatta konuşulmasının bile ayıp oluşu nedeniyle de bu duruma çok fazla şaşırmamak gerekir.  Ancak bu durumlardan kurtulmak aslında çok kolay.

Haberin Devamı

Kişinin muayenesi yapıldıktan sonra hastanın rahatsızlıklarını dinleyip yapılacak işlemleri anlattıktan sonra tedavi süreci başlıyor.
Sarkık vajina iç dudakları labioplasti adı verilen cerrahi işlemle düzeltebilirken, vajinada genişleme ve sarkma da varsa labioplasti esnasında vajina daraltma ve pelvik kasların sıkılığının yeniden sağlanması işlemleri de yapılabiliyor. Hatta bazı durumlarda yağ enjeksiyonlarından da faydalanabiliyoruz. Hafif sarkmalarda ve renk koyuluklarında ise lazer ve radyofrekans yöntemlerini kullanmak yeterli olabiliyor.

Yapılacak işlemler genel anestezi veya lokal anestezi altında gerçekleştiriliyor. Gündelik hayata dönüş hızlı, memnuniyetin ise yüksek olduğu bu operasyonların başarı oranları ise kesinlikle yüz güldürücü. Konuşulması zor, karar verme süreci çok uzun olan bu durumlardan kurtulmak sandığınız kadar zor değil.

Bu problemlere sahipseniz ve bu durum yaşam kalitenizi bozuyorsa plastik cerrahi uzmanınıza danışmaktan çekinmeyin. Unutmayın, ertelenen her gün hayatınızdan giden bir anıdır ve anılar insanın yaşamını anlamlandırır.

Yazarın Tüm Yazıları