Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Gebelik kilolarına lazer lipolizle anne estetiği

9 aylık gebelik ve doğum sonrası süreç, kadınlar için kutsal bir heyecanın ve mutluluğun yaşandığı hayatın belki de en özel dönemidir. Bu süreçte alınan fazla kilolar ise annelik heyecanına maalesef gölge düşürmektedir.

Haberin Devamı

Gebelik ve doğum sonrası dönemde bazı kadınlar 10, bazıları ise 30 kiloya kadar kilo alabiliyorlar. Özellikle bel, karın, basen ve popo çevrelerinde toplanan kilolar, erimeye dirençli ve inatçı yağ dokularından oluşuyor. Dişilik imajının estetik kıvrımlarını yok ediyor, vücut deforme oluyor. Gebelik ve doğum sonrası alınan bölgesel kilolar, çoğu annede kalıcı hale geliyor. Çünkü basen, popo, bel ve göbek bölgeleri, zayıflamaya karşı çok inatçı iri yağ hücrelerini depoluyor. Deri esniyor, gevşiyor ve yüzeyinde çatlaklar oluşuyor. 

Doğumdan sonraki sürecin, annelik heyecanına gölge düşürmesinin nedeni ise, bu dönemde alınan kiloların sonraki zamanda kalıcı olması ve yaşla birlikte daha da artma eğilimi göstermesidir. Hem anne olmak hem de kadınsı estetik hatlarına tekrar kavuşmak isteği annelerin en doğal hakkıdır.

Haberin Devamı

DİYET VE EGZERSİZ BIRAKILDIĞINDA KİLOLAR TEKRAR ORTAYA ÇIKIYOR

Gebelik kilolarına lazer lipolizle anne estetiği

Emzirme sürecinde ve sonrasında diyetle zayıflama, bebeği yeterli süt ile besleme açısından önerilmemekle birlikte, düzenli egzersizin sonuçları orta ve uzun vadede lokal kilolar üzerinde görülebilmektedir. Spor, zaman ve istikrar gerektiren sağlıklı bir zayıflama yöntemidir. Ancak bebeğin büyütülme aşaması koşuşturma içinde geçmektedir. Bu telaşe içinde egzersize zaman ayırmak ve bunu sürekli yapmak pek mümkün olmamaktadır. Spor bırakıldığı anda, verilen kilolar aynı vücut bölgesinde hızla tekrar ortaya çıkmaktadır.

Yağların tamamen ve kalıcı olarak yok edilmesi, annenin estetik kıvrımlara ve ölçülere yeniden kavuşması için estetik cerrahide uyguladığımız anne estetiği yöntemi, doğum sonrasında bel, basen ve poponun yeniden estetik görünümüne kavuşmasını sağlıyor.

DOĞUM SONRASI KİLOLARA, LAZER LİPOLİZ İLE KALICI ESTETİK ÇÖZÜM

Bölgesel fazla yağ dokularının kalıcı olarak ortadan kalkmasına yardımcı olan lazer lipoliz yöntemi, basen, bel çevresi, karın bölgesi ve popo etrafında son derece yüz güldüren, etkisini çok kısa sürede gösteren sonuçlar ortaya koyuyor. Fazla yağlı bu bölgelerde dikiş gerektirmeyen mini kesiler açılıyor. Çok ince kanüllerle bu kesiden yağ dokularına ulaşıyoruz. Güçlü lazer ışınları, iri ve inatçı yağ hücrelerini parçalayarak vücut tarafından emilmesini sağlıyor. Yağ miktarı çok fazlaysa, vücut tarafından emilemeyecek kısmı dışarı çekiyoruz. Kalınlaşan bel simidi inceltilip, basenle arasında kavisli bir kıvrım oluşturuluyor. Genişleyen basendeki fazla yağlar alınarak, basen ve belin estetik uyumu sağlanıyor. Poponun şeklini bozan yağ dalgalanmalarına müdahale edilerek, dik, yuvarlak bir popo formu için popo yüzeyindeki yağ dokusu dengeli ve estetik bir görünüme kavuşturuluyor.

Haberin Devamı

Karın bölgesindeki yağlanma minimal seviyeye çekilerek düz bir karın formu yaratılıyor. Bütün bu bölgeler, tek bir operasyonda rahatlıkla estetik hatlara kavuşturuluyor. Yağları yakan lazer lipoliz yönteminin önemli bir avantajı da, gevşeyen deri dokusunu tekrar toparlayıp gergin hale getirmesidir.

ANNE ESTETİĞİNDE SÜRE 1-2 SAAT, İŞE DÖNME 2-3 GÜN, TAM İYİLEŞME 2-3 AY

Lazer lipoliz işlemi, ameliyathane şartlarında ortalama 1 ila 2 saat arasında tamamlanıyor. Hastalar çoğunlukla aynı gün ya da nadiren ertesi gün taburcu edilir. Büyük ameliyat kesileri olmadığı için konforlu bir iyileşme süreci söz konusudur. Taburcu olduktan sonra, 2 ya da 3. günde hasta işine dönebiliyor. Ortalama iyileşme süreci 2 ila 3 ay. mini kesi izleri, dikiş gerektirmediği için 1 ila 2 yılda ten rengine dönerek belirsizleşiyor. Yağ hücreleri eritilerek yok edildiği için bölgesel zayıflama kalıcı hale geliyor. En önemlisi de annenin, operasyon sonrasında estetik vücut hatlarına yeniden kavuşması, öz güvenini tazelemesi ve bu öz güvenin, bebeğe olan ilgisine pozitif yansımaları olacaktır.