GeriKişisel Bakım Evlilik hazırlığı yapıyorsanız listemize bir göz atın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evlilik hazırlığı yapıyorsanız listemize bir göz atın

Evlilik hazırlığı yapıyorsanız listemize bir göz atın

Evlilik hazırlığı yaparken mutlaka kendinize bir ajanda oluşturun.

Bu yüzden evlenmeden önce her şeyi en ince detayına kadar düşünmeli ve planlı- programlı bir şekilde ilerlemelisiniz.

İşte size evlilik hazırlıkları aşamasında yardımcı olacak ve evlilik öncesi yapılacaklar listesi

RESMİ İŞLEMLER- NİKAH SALONU- DÜĞÜN TARİHİ

Düğün bütçenizi ve ajandanızı belirledikten sonra ilk iş olarak  nikah için gerekli olan resmi işlemleri halledin. Sağlık raporu için gerekli belgelerin Sağlık ocakları, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezlerinden almanız gerekir. Sizden HIV-ELISA, HBSAC-SARILIK, VDRL-SİFİLİS ve akciğer röntgeni istenecektir.

Nikahınızın nerede kıyılacağına karar verin. Salonda kıyılmasını istiyorsanız mutlaka nikah salonunun internet sitesine girip minik çaplı bir araştırma yapın. Düğün tarihinizi netleştirdikten sonra artık düğün için ajandanızı oluşturmaya başlayın.

DÜĞÜN MEKANI-ORGANİZASYON FİRMASI

Düğünün konseptine karar verin ve düğün mekanınızı bir an önce belirleyin. Düğün için bir organizasyon firması ile anlaşmayı planlıyorsanız vakit kaybetmeden iyi bir firma ile anlaşın. El sıkışmadan önce mutlaka firma hakkında bilgi alın ve internette yazılan yorumları kontrol edin.

GELİNLİK-DAMATLIK

GELİNLİK-DAMATLIK işi düğün öncesi en çok kafa yorulan ama en büyük heyecanın yaşandığı bölümdür. Onlarca seçenek arasında kararsız kalacağınız aşikar. O nedenle siz siz olun kafanızı karıştıracak kişiler ile gelinlik seçimine gitmeyin.

SAÇ MODELİ-MAKYAJ-AYAKKABI

Gelinliğinizin şiparişini verdiyseniz artık aksesuar ve ayakkabı seçimine geçebilirsiniz. Bu arada saç modelinize ve makyajınıza da şimdiden karar verseniz iyi olur.

NİHAH ŞEKERİ- DAVETİYE

Nikah şekeri deyip geçmeyin ve bu işi son günlere bırakmayın. Çok sayıda seçeneğin arasında kendinizi kaybedip seçim konusunda zorlanabilirsiniz. Nikah şekerlerinin kaç gün önce elinizde olacağını ve teslimatın nasıl yapılacağı konusunu netleştirin.

Davetiye işini de mümkün olduğunca erkenden ayarlayın. Düğün mekanına göre davetli listenizi oluşturun. Davetiyelerin düğünden en az bir ay önce davetlilerin elinde olması için bu tarihten önce davetiyelerinizi hazır etmenizde fayda var.

Pasta- düğün müziği

Davetli sayısına göre düğün pastanızın kaç kişilik olacağına karar verdikten sonra pasta seçenekleri arasından kendinize ve bütçenize uygun olan bir pasta seçin. Seçimi netleştirmeden mutlaka beğendiğiniz pastanın tadına bakın ve ona göre karar verin.

Düğünün müziği en az diğer detaylar kadar önemsenmelidir ve düğün telaş O nedenle bu konuda da gerekli özeni göstermelisiniz. Özellikle giriş müziği, pasta kesilirken çalacak müzik ve takı törenindeki fon müziği çok önemlidir.

DÜĞÜN FOTOĞRAFÇISI- GELİN ARABASI

Düğün fotoğraflarınızı kimin çekeceğine karar verin. Eğer bir düğün fotoğrafçısı ile anlaşacaksanız çekimin neleri kapsayacağı konusunda isteklerinizi listeleyin ve ona göre fiyatlandırma isteyin.

Gelin arabası seçimi de en eğlenceli düğün hazırlıklarından biridir. Araba seçiminde öncelikle arabanın üstünün açık mı yoksa kapalı mı olacağına karar verin. Daha sonra model ve renk konusunda karar vermenizde fayda var. Düğün gününüzde havanın nasıl olacağını şimdiden tahmin edemiyorsanız tamamen açık bir araba seçiminde kötü sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

BALAYI

Düğün sonrası tüm yorgunluğunuzu atacak balayınız için de düğünden önce plan yapmalısınız. Düğün tarihiniz belli olur olmaz gideceğiniz yere karar verin ve bir an önce rezervasyonunuzu yaptırın.

EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPARKEN BUNLARI ATLAMAYIN

[video=hurriyetaile_video/evlenmedenoncedolunaykadioglu.flv] 

False