Meral Seyman
Meral Seyman
Meral Seyman

Estetikte altın iğne uygulaması

Medikal Estetik Hekimi Dr. Meral Seyman, estetikte altın iğne uygulamasını anlattı.

Haberin Devamı

Altın iğneleri cildin altında mikrodalga düzeyinde radyo frekansı enerjisi uygulayarak cildin sıkılaşmasını ve gençleşmesini sağlar. Elastikiyeti azalmış, lekeli ve sivilceli ciltlerin tedavisinde kullanılır. Altın iğne uygulaması uzun süredir uygulanan son derecede etkili ve güvenilir bir tekniktir.

Altın iğne tekniği nasıl uygulanır?

Radyo frekans cihazının altın iğneli başlığı cilde temas ettirildiğinde mikro iğneler otomatik olarak ayarlanan derinlikte cilt içerisine hızlı bir giriş yapar. Çok sayıdaki altın uçlu mikro iğne ile cilt üstünde mikro kanallar oluşturulur, sadece iğne ucundan gönderilen ve cildin üstüne temas etmeyen radyo frekans ile dermiste kollajen ve elastin üretimi tetiklenir. Bu işlem yapılırken epidermis ve yüzeysel cilt tabakalarına potansiyel termal hasar verilmez. Amaç verilebilecek en yüksek enerjiyi cilde hiçbir zarar vermeden doğrudan cilt altına ulaştırmaktır.

Haberin Devamı

Yüz gençleştirme tedavisinde

Altın iğneli radyo frekans uygulaması özellikle yüz bölgesinde alın, kaş arası, göz çevresi, dudak üstü ve yanaktaki kırışıklıkları tedavi etmekte oldukça sık kullanılmaktadır. Yine radyo frekansın yüzde tonusu arttıran ve sarkmayı toparlayıcı bir etkisi de bulunmaktadır. Altın iğne yöntemi, boyun ve dekolte bölgesindeki kırışıklıkları ve sarkmaları düzeltmede oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.

Yara ve sivilce izlerinin tedavisinde

Özellikle yara izlerinin direk olarak içine uygulandıkları için oldukça etkili olmakta ve ciltteki yara izlerinin hafiflemesi sağlanabilir. Altın iğneli radyo frekans yönteminin en sık kullanıldığı alanlardan bir tanesi yüzdeki sivilce izlerinin tedavisidir. Bu izlerin çapları küçülür, derinlikleri azalır, derin olan sivilce izleri hafifler hafif olanlar geçer, gözenekler daralır, cilt daha canlı ve berrak bir hale gelir. Mezoterapi ve prp uygulamalarıyla eşzamanlı uygulanması etkinliği arttırır.

Çatlak tedavisinde

Çatlaklar tedavisinde fraksiyonel radyo frekans oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Çatlakların tamamen yok olması mümkün olmasa da daha iyi hale getirilebilir, rengi düzeltilebilir, çatlakların çapları daraltılabilir, cilt daha pürüzsüz bir hale getirilerek çatlakların görünürlüğü azaltılabilir. Altın iğne radyofrekans tedavisi çatlaklarda 3-4 hafta aralıklarla en az 3 seans olarak uygulanmaktadır. Çatlak tedavisinde de prp ve mezoterapilerle kombine edilir.

Haberin Devamı

Kol ve bacaklardaki sarkmaların tedavisinde

Özellikle kilo alıp vermeden kaynaklanan deri sarkma ve gevşekliğinin tedavisinde altın iğne tedavisi başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Uygulama kolların ve bacakların iç yüzeylerine son derece konforlu bir şekilde 1 ay aralıklarla 3 seans olarak yapılmaktadır. Ortalama 1 ay sonra kol ve bacak bölgesinde cildinizin gerginleştiğini ve sarkmanızın azaldığını görebilirsiniz. Bu sayede vücudunuzdaki sarkmalar ameliyata gerek kalmaksızın en aza indirilebilmektedir.

Aparatların altından üretilmesinin ana amacı ise altının insan vücuduyla en uyumlu malzeme olmasıdır. Altın dokulara temas ettiğinde zarar vermez, doku yabancı maddeyi tespit ettiğinde kendini savunmaya geçmez. Bu sayede iyileşme sürecinin daha hızlı olması sağlanmaktadır.