GeriKişisel Bakım Estetik operasyonlarla vücut şeklini düzeltme
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Estetik operasyonlarla vücut şeklini düzeltme

Estetik operasyonlarla vücut şeklini düzeltme

Sarkmış karnınızdan ve kalınlaşan bacaklarınızdan memnun değil misiniz?

Vücut geneli değerlendirildiğinde herhangi bir bölgede deri sarkması mevcut değilse ve belirli bölgelerde yağ doku fazlalığına bağlı bombelikler mevcutsa, genellikle ‘liposuction’ denilen yağ çekme yöntemi ile sorun çözülebilir. Özellikle 35 yaşın altındaki kişilerde ‘liposuction’ sonrasında derinin istenilen şekli alması ideal bir şekilde olur. ‘Liposuction’ yöntemiyle çok ince, 3-5 mm inceliğindeki uzun iğnelerle deriden girilerek alttaki yağ dokusu azaltılır ve istenilen şekil verilir.

YAĞ DOKUSU EN ÇOK HANGİ BÖLGELERDE GÖRÜLÜYOR?

Kadınlarda: Daha çok karın, kalça, basen ve bacaklarda bu yağ dokusu artışı görülür ve bu bölgeler kolaylıkla düzeltilir.

Erkeklerde: Karın, bel bölgesi ve meme çevresinde liposuction yöntemi başarıyla uygulanır. Arzu edildiği takdirde alınan bu yağlar baldır ve popo bölgesi şekillendirilmesinde de kullanılabilir. Bu girişimlerden hemen sonra hasta ayağa kalkabilir ve yapılan işlemin özelliğine göre 10 gün içerisinde işine dönebilir. 2-3 hafta kadar korse kullanımı, düzeltilen bölgelerin şekillenmesine katkıda bulunur.

[webtv=127394]

KARIN BÖLGESİNDEKİ SARKMALAR

Estetik operasyonlarla vücut şeklini düzeltme

Karın bölgesi sarkmalarında külot içerisinde kalacak bir kesi ile deri ve yağ dokusu çıkarılır ve karın bölgesi gerdirilerek düzleştirilir.

BACAKLARDAKİ FAZLALIKLAR

Estetik operasyonlarla vücut şeklini düzeltme

Bacakların yan ve iç bölgelerindeki sarkmalar da gerdirme işlemi ile daha düzgün bir şekle çevrilir. Bacak arka tarafı germe işlemi ile birlikte popo kaldırma işlemi de aynı ameliyatta yapılabilir. Baldırlardaki incelik arzu edilirse silikon protezlerle kalınlaştırılarak daha hoş bir şekil verilir. Kesiler mayo içerisinde kalacak şekilde yapıldığı için denize girildiğinde fark edilmez.

KOLLARIN ŞEKİLLENDİRİLMESİ

Estetik operasyonlarla vücut şeklini düzeltme

Kolların şekillendirilmesinde fazla yağ dokusu ‘liposuction’ ile inceltilebilmekte ve sarkmış olan bölgeler gerdirilerek gençleştirilmektedir. Kesiler kolun iç tarafında yapılmakta ve normal şartlarda görünmemektedir.

ERKEKLERDE MEME BÜYÜMESİ (JİNEKOMASTİ)

Estetik operasyonlarla vücut şeklini düzeltme

Erkeklerde jinekomasti dediğimiz kadın tipi büyüme durumunda sadece ‘liposuction’ ile çözümlenebilen durumlar vardır. İleri düzeydeki sarkmalarda ve meme dokusu büyümelerinde deri fazlası çıkarılır ve meme bölgesi gerdirilerek şekillendirilir. Kesiler, meme başı çevresinde yapılır ve kişiyi rahatsız edici düzeyde olmaz. Sarkma ve deformasyonun derecesine göre kesi şekli ve uzunluğu değişir.

OPERASYONLARDAN SONRA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Bu ameliyatlardan sonra ameliyat sonuçlarını korumak adına kişilerin dengeli beslenmesi şarttır. İçinde sporu da barındıran aktif bir yaşam, sonuçların ameliyat sonrası daha da iyi bir hale gelmesine yardımcı olur. Vücudun şekillendirilmesi kişinin öz güvenini artıran bir durumdur. Kadın veya erkekler, giysilerinin üzerlerine tam oturması nedeniyle mutlu olur ve denize çekinmeden girebilirler. Estetik plastik cerrahinin gelişimi ile birlikte kişiler artık arzu edilmeyen vücut şekil bozukluklarını ömür boyu taşımak zorunda değildirler.

False