Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen

Estetik cerrahide yüz gençleştirme teknikleri

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen detaylarıyla anlatıyor...

Haberin Devamı

Cilt yaş alma, genetik faktörler, yerçekimi ve güneş ışığı gibi faktörler nedeniyle yaşlanıyor. Yaşlanmanın psikolojik etkileri, fiziksel etkilerinden çok daha fazla... Yaşlandıkça insan kendini kötü hissediyor, morali bozuluyor ve yaşlanmanın belirtilerini ortadan kaldırmanın yollarını aramaya başlıyor. Genç hastalarda ise morluk gibi göz çevresi sorunları, kaş düşüklüğü, ciltte leke, iz ya da kırışık önleyici tedaviler uygulanabiliyor. Estetik cerrahi kişilerde var olan estetik problemleri ortadan kaldırarak bireylerin daha mutlu ve öz güvenli bir hale getirmeyi hedefliyor. Bunun için cerrahi ve cerrahi olmayan birçok yöntem kullanılıyor.

AMELİYATSIZ YÜZ GENÇLEŞTİRME TEKNİKLERİ

Estetik cerrahide yüz gençleştirme teknikleri

Haberin Devamı

Ameliyatsız teknikler yüzdeki deformasyonu ameliyat gerektirecek kadar ilerlememiş olan ve ameliyattan korkan hastalara uygulanır. Bunun dışında cerrahi ameliyatlarla beraber destekleyici işlem olarak da kullanılabilir. Dolgu, botoks, PRP, mezoterapi gibi yöntemlerle yüzdeki ufak kırışıklıklar ya da hafif kaş düşüklüğü gibi problemler tedavi edilebilir. Bunlar yaşlanmayı geciktiren ameliyatsız ve kısa süren operasyonlardır. Kalıcı dolguların dışındaki ameliyatsız teknikler geçici uygulamalardır. Belli aralıklarla tekrarlanması gereklidir.

AMELİYAT GEREKTİREN ESTETİK OPERASYONLAR

Estetik cerrahide yüz gençleştirme teknikleri

Yüz germenin yaşı kişinin ihtiyacına göre değişiklik gösterir. Bazı ciltlerde erken yaşlarda sarkmalar ve kırışıklıklar görülebiliyorken, bazı ciltlerde 50’li yaşlara kadar cilt germe ihtiyacı ortaya çıkmayabilir. İzlerin gizlenerek gerçekleştirildiği yüz germe ameliyatları oldukça pratik işlemlerdir. Operasyondan 10 gün sonra hasta günlük yaşantısına dönebilir. Yüz germe ameliyatında görülebilir herhangi bir iz kalmaz.

Yüz gençleştirme operasyonları çok sık uygulanan ve güvenilir ameliyatlardır. Modern teknikler ve cihazlar sayesinde hem ameliyatın sonuçları hızlı alınır hem de çok daha hızlı iyileşme sağlanır. Kişinin yaşına ve yüzdeki sorunlara göre yüz gençleştirme estetiğiyle yaklaşık 15-20 yaş daha gençleşme sağlanabilir.