Estetik cerrahide yağ enjeksiyonu nasıl kullanılır?

Bu işlemle göğüsleri büyütmek de mümkün.

Haberin Devamı

Yağ enjeksiyonu, yağın vücutta fazla olan bölgelerden eksik olan bölgelere aktarımı işlemidir. Kırışıklık ve yara izi tedavisinden vücut biçimlendirmeye birçok alanda kullanılır. Üstelik diğer dolgu maddelerine göre daha sağlıklı, daha doğal ve daha kalıcı özelliklere sahiptir.

YAĞ ENJEKSİYONU HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR?

Yağ dokusunun alındığı bölge genellikle karın veya bacak ile sınırlı olsa da vücutta nakledilemeyeceği yer neredeyse yoktur. Prosedürde önemli olan, yağ hücrelerinin hayatta kalmasını sağlamak olduğu için bölgenin bu ihtimali yükseltecek şekilde seçilmesi gerekir. Günümüzde en çok tercih edilenler ise yüz, el, kalça ve göğüs bölgeleridir.

YÜZE YAĞ ENJEKSİYONU

Estetik cerrahide yağ enjeksiyonu nasıl kullanılır

Haberin Devamı

Gülüş çizgileri, kazayağı vb. gibi kırışıklıklar varsa bunlar karın ya da kalça bölgesinden alınan yağın enjekte edilmesiyle giderilebilir. Dudaklar, yanaklar, yüzdeki çökmüş bölgeler ve geçmeyen akne izleri doldurulabilir, çene hattı belirginleştirilebilir. Hatta alnınızdaki çizgiler, dudak ve burnunuz arasındaki dikey iki çizginin görünümü bile değiştirebilir.

GÖĞÜS BÜYÜTME

Eğer implantsız bir şekilde göğsünüzün bir miktar büyümesini istiyorsanız yağ enjeksiyonu sizin için en uygun işlemdir. Ancak göğüs şekli ve sıkılığında bir değişiklik sağlamaz. Eğer sarkmış göğüslere çözüm bulmak veya çok belirgin bir büyüme istiyorsanız sadece yağ enjeksiyonu sizin için uygun değildir.

YAĞ ENJEKSİYONU VE GÖĞÜS İMPLANTI

Yağ enjeksiyonu küçük değişimler yapmada kullanılabilir. İmplantlar sonrasında göğüslerin mükemmel olmamasından kaynaklı küçük düzensizlikler ya da iki göğüs arasında küçük farklar olması normaldir. Ancak hasta bundan rahatsızlık duyuyorsa yağ enjeksiyonu ile kolaylıkla düzeltilebilir. Geçirdiğiniz bir rahatsızlık sonucu göğüslerinizde bölgesel bozukluklar oluştuysa yağ enjeksiyonu yapılandırmada kullanılabilecek etkili bir yöntemdir. Ayrıca mastektomi (memenin tamamen alınması) sonrası sıfırdan oluşturma da uygulanabilir ancak bu yöntemle yeterli büyüklüğün elde edilebilmesi için normal enjeksiyondan daha geniş çaplı ve çok aşamalı bir operasyon gerekir.

Haberin Devamı

KALÇA BÜYÜTME

Estetik cerrahide yağ enjeksiyonu nasıl kullanılır

Daha dolgun ve biçimli bir kalça isteyenler için ‘Brezilya usulü kalça estetiği’ bire bir çözümdür. Kalçayı kıvrımlandırmak için kalçanın belirli bölgelerinden alınan yağ aynı amaca hizmet edecek şekilde başka bölgelerine enjekte edilebilir. Böylece yağ dokusunun istenilen biçimde dağılması implant gerekliliğini ortadan kaldırmış olur.

ELLERİN GENÇLEŞTİRİLMESİ

Eller yaşın en belirgin göstergelerinden biridir. Yağ nakli uygulayarak ellerin yumuşatılması ve kırışıklıkların giderilmesi mümkündür. Ayrıca besleyici yapısı ile cilt kalitenizi zamanla daha iyi duruma getirebilir.

Kısacası yağ enjeksiyonu, güzelleşmek isteyenler için estetik cerrahinin sunduğu ameliyatsız çözüm tekniklerindendir. Bu mucizevi teknikle siz de vücudunuzu şekillendirebilirsiniz.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk 

GÖĞÜS BÜYÜTME KONUSUNDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Yazarın Tüm Yazıları