Erkeklere özel bakım kürleri

Kısa sürede bakımlı olmanın yolları…

Haberin Devamı

Uzun zaman tartışılan metroseksüel erkek kavramı neredeyse gündemden düştü. Çünkü erkeklerin bakımlı olması herhangi bir sıfata gerek duymayacak kadar olağanlaştı. Gelelim erkeklerin bakımlarında önemli olan noktalara. Uzman Estetisyen Pervin Dinçer, erkeklere özel bakım önerileri hakkında ipuçları veriyor.

Tıraş sonrası cildi ferahlatmak adına sürülen alkol, mentol içerikli kolonya ve tıraş jeli önerilmiyor. Çünkü bunlar cildin incelmesine neden oluyor. Doğru olan cilt tipine uygun nemlendiriciler ve de alkolsüz ürünler tercih etmektir.

Pratik bakım önerileri

- Sivilcelerle savaşmak için 2 yemek kaşığı kabartma tozu ve 2 tatlı kaşığı kadar su, gül veya maden suyuyla da basit bir maske hazırlayabilirsiniz.

- Pişik kremiyle 1 tatlı kaşığı avokado yağını karıştırıp haftada 1 defa ciltte 20 dakika bekletmek ve sonra ılık suyla yıkamak da sivilcelerle baş etmenin diğer bir yolu.

Haberin Devamı

- Cildinizde batık ve sivilce problemi yaşamamak içinse kılların yönüne göre tıraş olun. Ters yönde tıraş olmak batıkların zamanla yer edinmesine neden olur.

- Sık sık tıraş olanlar da mutlaka fırça kullanmalı. Çünkü fırça peeling görevi gördüğü için cildi ölü hücrelerden arındırır.

- Papatya çayını demleyip haftada 1 defa yatmadan veya tıraş sonrası cilde sürmek de tonik işlevi görür. 

Yazarın Tüm Yazıları