En popüler estetik ameliyatlar

2015 yılında en çok uygulanan estetik ameliyatlar...

Haberin Devamı

Estetik dünyasının yaşlanma ile savaşı her yıl olduğu gibi bu yılda da benzerlikleri ile olduğu kadar farklarıyla da karşımıza çıktı. Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Güncel Öztürk, yavaş yavaş geride bıraktığımız 2015 yılında uygulanan en popüler estetik cerrahi ameliyatlarını anlattı…

İŞTE EN POPÜLER ESTETİK AMELİYATLAR

LİPOSUCTİON

Liposuction sadece ülkemizde değil, tüm dünyada en çok uygulanan estetik cerrahi prosedürlerinde bir numaraya oturmuş durumda. Kişileri bu prosedüre çeken en önemli etmenlerden biri ise kolay yoldan kilo verme yöntemi olarak görülmesi. Ancak Liposuction’ı yaptırırken bu düşüncede olmak çok da doğru değildir. Bunun yerine vücudu -diyet ve egzersize cevap vermeyen bölgelerde- heykel gibi biçimlendirme olarak görmek ve bu beklentiyle hareket etmek daha doğru olur.

En popüler estetik ameliyatlar

KARIN GERME

Çoğunlukla karın germe ameliyatı olarak bilinen Abdominoplasti, yağlanma ve sarkmanın cildin esnekliğini bozacak seviyeye gelerek karın duvarlarını deforme ettiği durumlarda uygulanır. Karın germe aslında liposuction da içeren bir prosedür olsa da, temelde amaç liposuctiondan farklı olarak yağ alınan karnın gevşek ve sarkık görüntüsünü gidermektir. Bu da fazla derinin cerrahi operasyon ile alınmasıyla gerçekleşir. Bu prosedürü her yaştan ve cinsiyetten kişiler tercih etse de en çok yaptıranlar hamilelik sonrasında karında yağ sarkmasından müzdarip annelerdir.

YARA İZİ GİDERME

Yara izi düzeltmenin günümüzde talebin en yüksek olduğu estetik ameliyatlardan biri olduğunu görüyoruz. Bu izlerin nedeni çoğunlukla kesik ya da yanık gibi çeşitli kazalar olsa da bazı durumlarda ise geçmiş ameliyatlardır. Estetik cerrahide burun estetiği ve liposuction gibi birçok yöntemde ameliyat izleri tamamen saklanabiliyor. Bu prosedürde amaçlanan, yara izlerini tamamen yok etmektense onları dikkat çekmeyecek bir duruma getirmektir. 

[fotogaleri=879]

AMELİYATLI / AMELİYATSIZ YÜZ GERME

Ne kadar kaçsak da yer çekiminden, saklanmak pek de mümkün değildir. Yıllar ilerledikçe yüz derisi sıkılığını kaybettiği için, yanaklar çene derisi ve gıdı ile birlikte aşağı doğru sarkmaya başlar. Böylece yüze keskin bir estetik görüntü vermesi gereken çene hattı formunu kaybeder ve ağız kenarındaki çizgiler belirginleşmeye başlar. Bu çizgilerin bir süre sonra derinleşerek katlanmalara dönüştüğünü de belirtince yüzde yaşlanmanın hüzünlü öyküsünü sonlandırmış oluruz. Ancak bu öyküye yüz germe ile mutlu bir son verebilirsiniz. Ameliyatlı yüz germede yöntem fazla derinin cerrahi olarak alınmasıdır, boyun da dahil olmak üzere yüz çevresinde uzun süreli sonuçlar elde edilebilir. Ameliyatsız yüz germede ise Botox ve çeşitli dolgu maddeleri ile kısa vadeli noktasal dokunuşlar yapmak mümkündür. Yüz germe yaptıran hastaların çoğunluğu 45 yaş üstü olsa da bazı gençler ‘yorgun göründükleri’ düşüncesiyle bu prosedürün yolunu tutabiliyor.

 En popüler estetik ameliyatlar 

GÖĞÜS BÜYÜTME / DİKLEŞTİRME

En hızlı gelişme gösteren estetik cerrahi alanlarının başında göğüs büyütme gelmekte. Geçtiğimiz yıllarda sadece sosyeteye özgü bir lüx olarak görülen bu prosedür, günümüzde oldukça sık karşılaştığımız bir konuma gelmeye başlıyor. Bunun başlıca nedenlerinden biri ise sağlığın her şeyden önde geldiği çağımızda implantların gün geçtikçe daha da güvenilir hale gelmesidir. Ayrıca liposuction, yağ enjeksiyonu ile birlikte göğüs büyütmeye alternatif bir yöntem olarak da kullanılabiliyor. Göğüs büyütmeyi genellikle mastopeksi denilen dikleştirme de takip ediyor.

BURUN ESTETİĞİ

Teknik adı Rinoplasti olan bu estetik ameliyatla burun beklenmedik ölçülerde değiştirilebiliyor. Günümüzde en sık uygulanan prosedürlerden biri olduğunu belirtmeyi unutmayalım. Sanılanın aksine Rinoplasti, burnu sadece küçültmek için değil, büyütmek için de uygulanabiliyor. Burun sırtında ve ucundaki bozukluklar, burundaki tümsekler ve yamukluklar rinoplasti ile düzeltilebilecek problemlerden birkaçı. Söz konusu burun olduğunda her hastanın yüzüne özel tasarlama gerektiği için, estetiği de diğer birçok prosedürden çok daha fazla incelik ve özen gerektiren bir uygulamadır.

 En popüler estetik ameliyatlar 

SAÇ EKİMİ

Saç ekiminin günümüzde teknolojik aletlerin devreye girmesiyle popüleritesi arttıysa da neredeyse bir asırlık köklü bir tarihi bulunmakta. Çoğunlukla orta yaş erkek olan hastalar, uygulamasında kullanılan FUT ve FUE isimli iki başlıca teknikten birini seçerler. Her iki teknikte de ekilecek saç kişinin kendi kafasından alınır. Saç ekildikten sonra normal bir şekilde büyür, dışarıdan bakıldığında farkedilmez ve problemsizce taranabilir, şampuanlanabilir, kesilebilir. Kısacası normal bir saçın özelliklerini eksiksiz gösterir.

ESTETİK CERRAHİDE YAĞ ENJEKSİYONU NASIL KULLANILIR? (TIKLAYIN)

Yazarın Tüm Yazıları