Dudak ve yanak dolgusunda sonuçlar yüz güldürücü!

Dolgu enjeksiyonu vücutta zamanla oluşan oluk, kırışık ve hacim eksikliklerinin giderilmesi için kullanılır. Dolgu, cildin daha genç bir görünüme kavuşması için yapılan ameliyatsız tedavi yöntemlerindendir.

Haberin Devamı

Dolgu, cildin daha genç bir görünüme kavuşması için yapılan cerrahi olmayan işlemdir. Genel olarak kırışıklıkların giderilmesi için kullanılan dolgular botoks ile uygulanabilir ayrıca yüzün yeniden şekillendirilmesinde ve yüz hatlarının belirginleştirilmesinde de kullanılır.

Genellikle yanak, göz çevresi, dudak dolgusu yaygın olarak uygulanan bölgelerdir. Dolgular ayrıca ellerde görülen yaşlanma belirtilerinin ve sivilcelerden kaynaklı oluşan boşlukların giderilmesinde de kullanılır. Vücudun doğal olarak ürettiği ama yaşlanmayla birlikte üretimi azalan hyalüronik asit sebebiyle oluşan kırışıklıkların giderilmesi için cildin üst katmanlarına hyalüronik asit bazlı jellerin enjekte edilmesiyle uygulanan bir işlemdir.

YAĞ ENJEKSİYONU DA YAPILABİLİR

Yüz gençleştirme operasyonlarından vücut şekillendirmeye kadar birçok estetik sorunun tedavisinde başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir. Mikro ve Nano yağ enjeksiyonunun en önemli avantajı, estetik operasyonların kişinin kendi yağ hücrelerinin kullanılarak yapılmasıdır. Bu yağ enjeksiyonu tekniği, kişilerde doğuştan hacim eksikliği olması ya da zamanla kaybolan hacim eksiklerinin tedavisi için uygulanabilir. Kişinin kendi yağ hücrelerinin kullanılması özellikle yüz gençleştirme operasyonlarında oldukça etkili sonuçlar sağlamaktadır. Mikro ve Nano teknikleri ile alınan yağ hücreleri özel bir işlemden geçirilerek hacim eksikliği olan alanlara enjeksiyon tekniği ile transfer edilir. Mikro ve Nano yağ hücreleri özellikle göz çevresi problemleri, ağız kenarı kırışıklıkları, mimik çizgileri, dudak çevresi çizgileri, kaş arasındaki dikey çizgiler ve alındaki yatay çizgilerin tedavisinde oldukça başarılı ve doğal sonuçlar alınmasını sağlar.

Haberin Devamı

Diğer kırışık giderici metotlarla karşılaştırıldığında dolgu, daha zahmetsiz bir operasyondur. Derin kırışıklıkların giderilmesinde bu işlemlerle etkili sonuçlara ulaşılabilir. Yalnız uygulanan dolgu ürünü de güvenilir, tüm testlerden geçmiş, onay belgesi olan bir marka olmalıdır. Ayrıca yüz kaslarınızda mimik kaybı gibi etkileri de yoktur, vücut dostu bir işlemdir ve yan etki görülme ihtimali çok düşüktür. Sonuç olarak yüz gerdirme operasyonlarında da dolgu seçeneği sizin için iyi bir seçenek olabilir.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları