GeriKişisel Bakım Dudak üstündeki çizgileri gideren yöntemler!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dudak üstündeki çizgileri gideren yöntemler!

Dudak üstündeki çizgileri gideren yöntemler!

Bu bölgedeki kırışıklarınızdan şikayetçi misiniz?

Dudak üstü çizgileri bir başka deyişler “barkod çizgileri”, özellikle 35 yaşından sonra belirmeye başlar. Bir de sigara içiliyorsa çok daha erken yaşlarda bıyık bölgesi denilen alanda dikey çizgiler gözlemlenir. Sigara içme hareketiyle büzüşen ve sigaranın içindeki dokuları zedeleyici maddelerin etkisi en başta ciltte dudak üstünün tahribatıyla ortaya çıkıyor. Bölgenin kolajen dokusunu koparıyor, elastini azaltıyor ve herhangi bir mimik hareketi yapmadan bile derin çizgilerin gözükmesini sağlıyor.

Dudak üstündeki çizgileri gideren yöntemler

SİGARA, ÇİZGİLERİN EN BÜYÜK DÜŞMANI

Sigaranın cilt güzelliğinin en büyük düşmanı olduğunu söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, kırışıklıkların erken yaşlarda belirmesinde de çok etkili olduğunu söyledi ve ekledi: “Bu şekilde doğal yapısını kaybeden dudaklar büzülür ve üst kısmında kırışıklıklar, dikey derin hatlar belirir. Kolajen kırığını tedavi etmenin pek çok yolu var. Özellikle hyalüronik asit enjeksiyonları, kimyasal peelingler, bu oluşumu hafifletmeye fayda sağlar. Fraksiyonel lazer ve kimyasal peeling de etkilidir ama her şeyden evvel, sigaranın bir an önce genel sağlık için de bırakılması ve ayrıca bölgenin nemsiz bırakılmaması gerekiyor.”

Dudak üstündeki çizgileri gideren yöntemler

DUDAK ÜSTÜ ÇİZGİLERİ İÇİN ÖRÜMCEK AĞI ESTETİĞİ

“Eğer çok daha kalıcı bir uygulama isteniyorsa, kolajeni aktive eden ve elastan üretimini hızlandıran örümcek ağı estetiği, dudak üstü çizgileri için son derece faydalıdır. Hastanın kendi yağından hazırladığımız kök hücreden zengin yağ transferi de yine örümcek ağı estetiği ile entegre yapılarak uygulanabilir. Yağ enjeksiyonu istenirse aynı operasyonla dudaklara da eklenir ve bu şekilde biraz büyüme ve en önemlisi kök hücren sayesinde dudaklarda gençleştirme sağlanır” diyen Cihantimur ayrıca dudaklara güneş faktörlü dudak koruyucusu sürülmesini önerdi.

False