Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Dudak estetiğinde topaklanmaya dikkat!

Dudak dolgusu yaptırmak isteyenler, hüsrana uğramamak, kıskanılacak dudaklara sahip olmak için mutlaka tecrübeli bir hekime bu işlemi yaptırmalıdırlar. Dolgu sonrası, geçmeyen topaklanma ve şişlik, hastaların en çok yakındığı konular arasında gelmektedir.

Haberin Devamı

Kadınlar, çoğunlukla ince, asimetrik alt ve üst dudak, kenarları düşmüş dudak yapısı, iki dudak arasındaki doku boşlukları, üst dudak sınır hattında oluşan kırışıklıklar nedeniyle dudak estetiğini tercih etmektedirler. Dış görünümün daha çok önemsendiği günümüz toplumunda genç nüfus arasında da yaygın olarak yaptırılan dudak dolgusu işleminin orta ve üzeri yaşlarda da talep görmesinin nedeni yaşlanmanın getirdiği dezavantajlardır.

İlerleyen yaşla birlikte vücuttaki hyalüronik asit azalır. Kollajen miktarı azalır. Dudaklarda doku kaybı başlar. Dudak incelir ve elastik yapısı bozulur. Sınır hatlarının belirginliği azalır. Köşeleri, çene dokusunun sarkmasıyla aşağı doğru ivmelenir. Dudak kenarlarında kırışıklıklar oluşur. 

Dolgun, simetrik, sınır hatları belirgin, canlı dudak yapısı her yaştaki kadının önemsediği bir detaydır. Kadın ve erkek yüzü arasındaki ön plana çıkan farklardan biridir. Dudak yapısı feminenliğin ayırt edici bir göstergesidir.

Haberin Devamı

TECRÜBELİ HEKİM, BİLİNÇLİ HASTA SONUCU BELİRLER

İdeal dudak estetiği her kadının yüz hatlarına özel tasarlanmaktadır. Dudaktaki kusurlar, yüz yapısına uygun dolgunluk planlaması önemli kriterlerdir. Daha da önemli bir kriter ise doktor seçimidir. Kişinin arzuladığı, aynaya her baktığında mutlu olabileceği dudak tasarımı için hekimin el becerisi ve tecrübesi mutlaka önemsenmelidir. İşlem sonrası doktor tavsiyelerine kesinlikle uyulmalıdır. Bunlara dikkat edilmezse, yapılacak işlem hataları ve iyileşme döneminde bilinçsiz yaklaşımların sonunda dudakta topaklanma, gereğinden fazla aşırı dolgun dudaklar, asimetrik dudak görüntüsü, geçmeyen şişlikler kişinin psikolojisini ve sosyal hayatını olumsuz etkiler.

VÜCUTTA DOĞAL OLARAK BULUNAN DOLGUYLA ESTETİK

Dudak dolgusu için vücutla alerjik reaksiyona girmeyen, yine vücutta doğal olarak bulunan hyalüronik asit dolgusu hekim ve hastalar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Dudaktaki geçici renk değişikliğinin diğer dolgu maddelerine göre daha az olması, hacimsel yapı üzerinde daha çok kontrol ve müdahale imkânı vermesi, hyalüronik asit dolgusunun darbeye karşı dayanıklı bir yapıya sahip olması bu maddenin faydaları arasında sıralanabilir. Ayrıca, yoğun damarlı yapısı nedeniyle dudak dokusuyla hızlı bir etkileşime girerek, kısa sürede sonuçlar vermesi de hasta konforu açısından önemlidir.

Haberin Devamı

15-20 DAKİKADA İŞLEM TAMAM

Hyalüronik asit dolgusu işleminden önce, enjeksiyon yapılacak bölgeye yüzeysel lokal anestezi uygulanır. İnce uçlu iğnelerle, planlanan miktarlarda dolgu maddesi belirlenen noktalardan dudak içine enjekte edilir. Anestezi nedeniyle iğne acısı hissedilmez. İşlem toplam 15-20 dakika sürer.

İYİLEŞME DÖNEMİNDE BUNLARA DİKKAT EDİN

İşlemden hemen sonra kişi evine dönebilir. 1 saat besin alınmamalıdır. Lokal anestezinin etkisi ortalama 4-5 saatte geçer. Enfeksiyon olasılığı nedeniyle 1 gün makyaj yapılmamalıdır.

Dolgu işlemini, kısa süreli oluşacak şişlik takip eder. Hasta mutlaka buz uygulaması yapmalıdır. 24 saat sonra dudak içinde morarmalar olması normaldir ve 10 güne kadar büyük ölçüde geçer. Topaklanma hissedildiği anda günde belirli aralıklarla masaj yapılmalıdır. 2 gün egzersizden uzak durulmalıdır.

Haberin Devamı

Şişlik ve morarmanın hızlı iyileşmesi için yüz üstü yatılmamalıdır. Hafif yükseltilmiş yastıklar tercih edilmelidir ki şişlikler hafiflesin. 1-2 gün saunaya girilmemelidir.

Aksi takdirde şişlik artabilir. 2-3 gün direkt güneş ışığından korunmak gerekir. Enfeksiyon riskine karşı 3-4 gün havuza girilmemelidir. 10 sonunda doktor kontrolü gereklidir.

Kontrol muayenesinde topaklanma, hacim fazlalığı varsa bunlara müdahale edilir. 2 hafta içinde dudak formu arzu edilen sonuçlara ulaşır.