Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen

Dudak estetiği ile güzelleşin!

Alt dudak, üst dudaktan daha dolgun olmalı...

Haberin Devamı

Dudak estetiğinde dudakların yerleşimi dışında dudağın boyu, genişliği, alt ve üst dudak kalınlıklar, gülme durumunda dişlerin ne kadar görüldüğü de ameliyatın planlanması açısından oldukça önemlidir. Dudaklar, burun ucundan çene ucuna inen hattın dışına taşmamalıdır. Profilden bu hattın dışına taşan aşırı çıkık dudaklar da yine estetik bir görünüm oluşturmaz. Ayrıca yaş alma ile birlikte dudaklar hacmini kaybeder, ağız kenarları aşağıya doğru sarkar, burun ile dudak arasındaki mesafe uzar, üst dudağın üzerinde dikey kırışıklıklar oluşur.

YAPILACAK İŞLEMLER İHTİYACA GÖRE DEĞİŞİYOR

Dudak estetiği ile güzelleşin

Ayrıntılı bir dudak ve yüz analizinin ardından var olan sorunlar tespit edilerek yapılması gerekenler planlanır. Dudak estetiğinde yapılabilecekler işlemler kişinin ihtiyacına göre değişiklik gösterir. Genel olarak yapılabilecek düzeltmeleri sıralarsak dudak dolgunlaştırma, dudak kaldırma, asimetri düzeltme, ağız köşelerini kaldırma, burun ile dudak mesafesinin orantılanması ve dudak konturu belirginleştirmesi gibi işlemler yapılabilir.

Haberin Devamı

DUDAK ESTETİĞİNDE KULLANILAN TEKNİKLER HANGİLERİ?

Dudak estetiği ile güzelleşin

Dudak estetiğinde cerrahi ve cerrahi olmayan teknikler tek tek ya da kombine bir şekilde kullanılabilir. Eğer cerrahi müdahale gereken bir durum varsa çoğunlukla kısa süren işlemler olduğu için lokal anestezi uygulanması gerekebilir. Dolgu enjeksiyonu uygulamalarında ise anesteziye ihtiyaç olmaz. İnce uçlu iğneler aracılığı ile işlem birkaç dakika içinde gerçekleştirilebilir.

Dudak dolgusu malzemesi olarak dudağın kendi doğal yapısında da bulunan hyalüronik asit dolgu malzemeleri daha çok tercih edilir. Yağ ve silikon uygulamaları günümüzde pek tercih edilmemektedir. Bunun nedeni yağ enjeksiyonunda kişinin kendisinden yağ alıp saflaştırma işleminden geçirilmesi gerekir. Bu da hasta için iki farklı operasyon demektir. Ayrıca yağ enjeksiyonları zamanla vücut tarafından emilebilir. Silikon kullanımı zaten tavsiye edilmemektedir. Hatta bazı ülkelerde uygulanması yasaklanmıştır. Dolgu enjeksiyonları geri dönüşüm imkanı sunduğu için çok daha güvenilir uygulamalardır. Çünkü herhangi bir yanlış uygulamada revizyonu en zor olan estetik operasyonlar arasındadır.