GeriKişisel Bakım Dolgun dudaklara sahip olmak artık çok kolay
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dolgun dudaklara sahip olmak artık çok kolay

Dolgun dudaklara sahip olmak artık çok kolay

Her kadın dudaklarının dolgun ve canlı görünmesini ister. Dudak dolgusu, plastik cerrahinin en kolay ve en fazla talep edilen prosedürüdür.Dolgun dudak sadece günümüzde değil, asırlardır var olan estetik anlayışıdır. Çünkü dudaklar da tıpkı gözler gibi renk ve şekil olarak yüzün estetik görünümü üzerinde oldukça etkili bir rol oynar. Ancak doğuştan ince dudaklı olmanın yanı sıra yaş ilerledikçe de dudaklar incelir, sarkar ve çekiciliğini kaybeder.

Dudak dolgusu ile doğuştan ince ya da sonradan şeklini kaybetmiş ve düzleşmiş dudaklar kalınlaştırıp dolgunlaştırılabilir. Ayrıca dudak kenarlarında oluşan dikey çizgiler yüzün olduğundan daha yaşlı görünmesine yol açar. Öyle ki bu çizgiler, aşağı doğru kıvrılarak yüzde mutsuz bir ifade oluşmasına da sebep olabilir. Dolgu enjeksiyonu tekniği bu çizgilerin giderilmesinde de kullanılır. Dudak estetiğiyle hem doğal hem de dolgun dudaklara sahip olunabilir.

DUDAK DOLGUSU NASIL UYGULANIR?

Dudakları istenilen görüntüye kavuşturmak için hyaloronik ya da dermal dolgu maddeleri enjekte edilir. Oldukça kısa süren bir işlem olmasının yanı sıra sonuçları da hemen görünür hale gelir. Üstelik herhangi bir şekilde iyileşme sürecine de ihtiyaç yoktur. Dudak dolgusu ağrısız ve acısız bir işlemdir. Uygulama kolaylığı ve iyileşme sürecine ihtiyaç olmaması nedeni ile dolgu enjeksiyonları tüm dünyada öğle arası estetiği olarak bilinir. Yani öğle yemeği molasında estetiğinizi yaptırıp dolgun dudaklarla rahatlıkla işinize dönebilirsiniz.

DUDAK DOLGUSUNUN ETKİSİ NE KADAR SÜRER?

Dolgu enjeksiyonları geri dönüşümlü estetiklerdir. Kullanılan dolgu malzemesinin özelliğine göre operasyonun etkileri değişiklik gösterir. Hyalüronik asit gençlerde kendiliğinden salgılanarak dudağın dolu, esnek ve nemli kalmasını sağlar. Yani aslında doğal bir malzemedir. Dermal dolgu maddeleri hyalüronik asit etkilerini taklit ederek dudakların dolgunluğunu artırırken dudak kenarları çizgilerini de azaltır. Dermal dolgular da kişinin kendi bedeninden elde edildiği için alerji gibi herhangi bir risk taşımaz. Ömrü ise daha uzundur ama önce yağın alınması gerektiği için iki farklı işlemden geçilmesi gerekir. Bu nedenle hyalüronik asit enjeksiyonu daha pratiktir. Bu operasyonun ardından sahip olunan dolgun dudaklarla kişi çok daha güzel ve çekici bir görünüme ve gülüşe sahip olabilir.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

False