GeriKişisel Bakım Doğal ve ev yapımı makyaj temizleyiciler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğal ve ev yapımı makyaj temizleyiciler

Doğal ve ev yapımı makyaj temizleyiciler

Yüz makyajı, yatmadan önce mutlaka temizlenmelidir. Makyaj ile uyumak cilt ve gözler için zararlıdır. Yüzün kuruyup kırışmasına ve kirpiklerin dökülmesine yol açar. Bu durum gözeneklerinizin nefes almasına izin vermediği için siyah nokta ve sivilce oluşumunu artıracaktır. Doğru makyaj temizliği cilt sağlığı açısından çok önemlidir.

GÖZ ÇEVRENİZE NAZİK DAVRANIN

Cildin en hassas bölgesi olan göz çevresi dikkatli ve nazik bir şekilde temizlenmelidir. Kirpiklerin kopması, gözlerde kızarıklık ve göz altlarında pullanma yaşanmasını önlemek için doğal makyaj temizleme suyunu pamuğa dökerek narin hareketlerle göz çevrenizde gezdirmelisiniz.

CİLDİNİZİ OVALAMAKTAN KAÇININ

Cildinizi dairesel hareketlerle masaj yaparak temizlemelisiniz. Ardından su ile temizleyip havlu kağıt kullanarak kurulayabilirsiniz. Sivilceli ciltler için ise kurulama işleminde havlu kullanmamalısınız. Kullanılan havlu içerisinde birçok bakteri barındırır ve sivilce oluşumunu artırır.

DOĞAL makyaj temizleme YÖNTEMLERİ

Kozmetik ürünler kullanmak istemiyorsanız makyajınızı temizlerken doğal ürünlerden de faydalanabilirsiniz.

Badem Yağı: Badem yağı kozmetikte ve cilt bakımında kullanılan bir yağdır. Özellikle kuru ciltler için badem yağı çok etkilidir. Badem yağıyla deniz tuzunu karıştırıp peeling yapabilirsiniz. Kirpiklerinizi güçlendirmek ve uzatmak için de badem yağını hint yağı ile karıştırabilirsiniz.

Badem yağının faydaları

• Cildi temizler.
• İnce çizgi ve kırışıklıkları giderir.
• Göz çevresi bakımında etkilidir.
• Badem yağı ve limon suyu karışımı ile cilde masaj yapılırsa gözeneklerin açılmasına yardımcı olur.

Vazelin:

Doğal ve ev yapımı makyaj temizleyiciler

Vazelini yüzünüze hafifçe uygulayın. Ardından pamuk yardımıyla cildinizden makyajı temizlemeye başladığınızda yüzünüzdeki tüm makyajı çıkaracak kadar etkili olduğunu göreceksiniz. Aynı zamanda oldukça ucuz ve uzun süre kullanabileceğiniz bir ürün.

Zeytinyağı:

Doğal ve ev yapımı makyaj temizleyiciler

Birkaç damla zeytinyağını pamuk yardımıyla masaj yaparak yüzünüze uygulayın. Ardından peçeteyi ıslatarak yüzünüzü makyajdan arındırın. Su bazlı rimeli çıkarmanın en doğal yollarından biridir.

Zeytinyağını makyaj temizleyicisi olarak kullanmanın faydaları

• Cildi nemli tutar.
• Gözaltı morluklarına iyi gelir.
• Çatlayan dudakları iyileştirir.
• Tüm cilt tipleri için uygundur.

Salatalık ve süt:

Doğal ve ev yapımı makyaj temizleyiciler

Bir adet salatalığı rendeleyip bir çay bardağı süt ile kaynatın. 5 dakika sonra karışımı süzüp cam şişeye doldurun. Tüm cilt makyajınızı bu karışım ile silebilirsiniz. Doğal makyaj temizleme sütünü 1 hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.

Bal:

Doğal ve ev yapımı makyaj temizleyiciler

Cildiniz için besleyici özelliğe sahip olduğundan maske olarak da kullanabilirsiniz.

Aloe Vera: Rimelleri çıkarmak için kullanılan bu bitki ayrıca göz çevrenizi gevşetir ve cildinizi yumuşatır.

Doğal ve ev yapımı makyaj temizleyiciler

Hindistan cevizi yağı: Doğal yöntemlerle makyaj temizleme denilince akla ilk gelen Hindistan cevizi yağı aynı zamanda yiyeceklerde de kullanılan bir yağdır. Sadece cilde değil aynı zamanda saçlara da faydası olan hindistan cevizi yağı makyajınızı temizlemekle kalmaz cildinizin yaşlanmasını da geciktirir.

Doğal ve ev yapımı makyaj temizleyiciler

Yoğurt ve limon: Bir yemek kaşığı yoğurdu bir yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın. Yüzünüze ve gözlerinize uygulayın. Birkaç dakika bekletin. Nemli pamukla cildinizi temizleyin. Cildinizin ölü derilerden arınmasına ve makyajınızın temizlenmesine yardımcı olur.

False