Diş beyazlatma dişin yapısına zarar verir mi?

Dişlerimizin rengi saç ve göz rengimiz gibi kişiden kişiye değişiklik gösteren bir özelliğe sahiptir. Bazı kişiler beyaz diş rengine sahip olma konusunda doğuştan şanslıyken bazı kişilerin dişleri maalesef sarı tonlarındadır.

Haberin Devamı

Diş estetiğinde uygulanan beyazlatma işlemleri ile herkesin daha beyaz ve ışıltılı dişleri kavuşması mümkün. Diş beyazlatma prosedürü kozmetik bir işlemdir. Dişin yapısına zarar vermez ve kişinin ihtiyacına göre belirli aralıklar ile tekrarlanması mümkündür. Diş beyazlatma işlemi iki aşamalıdır: Ofis tipi ve ev tipi olarak ikiye ayrılır.

OFİS TİPİ DİŞ BEYAZLATMA NASIL YAPILIR?

Ofis tipi diş beyazlatma prosedüründe klinik ortamda dişlerin dış yüzeylerine beyazlatma ajanları uygulanır. Mavi ışık teknolojisi ile beyazlatma ajanlarını dişleri daha hızlı ve daha etkili bir şekilde nüfuz etmesi sağlanır. Ofis tipi diş beyazlatma süresi ortalama 1 saat süren bir işlemdir.

EV TİPİ DİŞ BEYAZLATMA NASIL YAPILIR?

Klinikte uygulanan beyazlatma işlemin ardından beyazlatma işleminin ikinci aşamasına geçilir. Evde beyazlığı korumak ve artırmak için kullanabilecek özel plaklar ve beyazlatma ajanları verilir. Nasıl uygulanması gerektiği konusunda hasta ayrıntılı olarak bilgilendirilir.

Haberin Devamı

BEYAZLATMA SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Diş beyazlatma işlemi sonrasında dikkat edilmesi gereken en önemli şey sigara, çay, kahve, kırmızı şarap gibi diş rengini boyama özelliği olan gıdaların en az bir hafta boyunca tüketilmemesidir.

Diş beyazlatma işleminin ardından elde edilen sonuçların uzun ömürlü olması için kişisel bakım çok önemlidir. Günlük diş temizliği bakımlarının düzenli ve doğru olarak yapılması gerekir. Bunun yanı sıra diş sağlığı açısından diş hekimi ziyaretlerinin, diş kontrollerinin de düzenli olarak yapılması gerekir. 

Yazarın Tüm Yazıları