Derin cilt yenileme yöntemi: Lazer peeling

Peeling işlemleri sonrası yeni dokular oluşarak, cilt daha parlak ve düzgün görünmeye başlar. Düzenli uygulamayla ince çizgi ve kırışıklıklar giderilebilir. İşte lazer peeling hakkında bilmeniz gerekenler...

Haberin Devamı

Peelingi tanımlarken üst derimizin işlemler sayesinde kontrollü olarak soyulmasıdır diyebiliriz. Yapılan işlemlerle cildin ölü tabakası atılır, alt derideki kan dolaşımı, hücre üretimi ve kolajen doku canlanır. Cildin düzeltilmesi söz konusu olduğunda en temel yöntemlerin başında peeling gelir. Kırışıklar, akneler, iz ve leke tedavilerinin tümünde çeşitli yöntemler kullanılır. Tüm kullanılan yöntemlerin ortak noktası, üst derinin kontrollü bir şekilde soyulmasıdır. İşlemler sonrası yeni dokular oluşarak, cilt daha parlak ve düzgün görünmeye başlar. Düzenli uygulamayla ince çizgi ve kırışıklıklar giderilebilir, cilt tonu ve yapısı gelişme gösterir, güneş hasarları sonucunda oluşan lekeler yani pigment düzensizlikleri iyileştirilebilir, kabalaşan deriler incelir ve sivilce izleri tedavi edilebilir.

Haberin Devamı

DERİN PEELİNG YÖNTEMİ, ‘’LAZER’’

Lazer peeling, derin soyma işlemi nedeniyle cildi oldukça köklü ve kalıcı bir şekilde yeniler. İşlem, lazer ışınlarının hücreleri ısıtarak buharlaştırması temeline dayanır. Cihaz yanlış ayarlanırsa, yüksek yoğunluktaki ışınlar, cildi bir bıçak gibi kesebilir. Geleneksel ameliyatlardan farklı olarak, lazer cihazları cildi kestiğinde kanama olmaz. Yani lazer kansız bir uygulamadır.

LAZER PEELİNG ETKİ ALANLARI

Lazer peeling kistik akne izlerinde, nispeten derin kırışıklıklarda, güneşe bağlı yaşlanma etkilerinde, yüz ve boyun derilerini gerdirme, leke giderme gibi tedavilerde oldukça etkilidir. Göz altlarındaki deformasyonlarda özellikle başarılıdır. Ve çabuk sonuç alınan bir tedavidir.

UYGULAMA ŞEKLİ

Lokal anestezi altında yapılan lazer peelingi, hastanın tercih etmesiyle genel anestezi şeklinde de yapılabilir. İşlemin tümü yaklaşık olarak kırk beş dakika ile iki saat arasında tamamlanır. Peeling sonrasında yüzde kanama olmaz ancak kırmızı ve çiğ bir görünüm oluşur. Doktor gerek duyarsa yüzü birkaç gün için bandajla sarabilir. Yüzdeki kırmızılık normalde üç haftada kaybolur. Bazı durumlarda daha uzun sürebilir. Ne var ki bu dönemde cilt makyajla kamufle edilebilir. Lazerle cilt yenileme yapıldıktan sonra altı ay süreyle güneşten çok iyi korumak gerekir.

Haberin Devamı

DERİN PEELİNG KARARINI VERMEK ZOR, SEFASINI SÜRMEK KOLAYDIR!

Lazerle cilt yenilemek pek keyifli bir iş değildir. Hasta aynaya baktığında yanmış, kıpkırmızı, sulanan bir yüzle karşılaşır. Güzelleşmek için yola çıkan bir insan için bu manzaraya katlanabilmek zordur. Ama iki üç ay sonra da, aynı yüzde çok daha genç, çok daha duru bir cilt meydana gelir. İnce kırışıklıklar, küçük lekeler kaybolur. Lazer özellikle göz altındaki morlukları çok başarılı bir şekilde giderir. Sonuçta insan en azından birkaç yaş daha genç görünür. O zaman iltifatlar yağmaya başlar ve hasta, lazer peelingi tercih etmekle göze aldığı güçlüklerin karşılığını almış olur. Aslında hafif kırışıklıklarda ve yara izlerinde lazer, derin kimyasal peelinglerle aynı etkiyi gösterir. Önemli farkı, cilt renginde oluşur. Hangi cins peeling olursa olsun, esmerlerde çok dikkatli olmak gerekir. Derin peelingler cilt rengi açık olan hastalarda daha başarılı olur.

Haberin Devamı

Derin peelinge karar verildiği zaman, doktorla hasta kafa kafaya vererek en uygun tekniği birlikte seçerler. Cilt tiplerine göre biri diğerine tercih edilebilir.

Ancak şunu da belirtmek gerekir ki, laser peeling ciltte harikalar yaratsa da, evde dinlenme ve iyileşme dönemi uzun olduğu için herkese uygun değildir. Öte yandan hem pahalıdır hem de tüm cilt tiplerinde kulanılamaz. Komplikasyon ihtimali de hesaba katıldığında daha az tercih edilen bir yöntemdir.

Yazarın Tüm Yazıları