Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan

Daha acısız epilasyon için nelere dikkat edelim?

İşte ağrısız epilasyon seçiminize yardımcı olacak bilgiler...

Haberin Devamı

Epilasyon, farklı tekniklerle tüylerden kurtulma yöntemidir. Tüyler alınırken en korkulan sorun ağrı oluşmasıdır. Bu nedenle ağrının en aza indirilmesi önemli bir amaç halini almıştır.

AĞRI KİŞİNİN PSİKOLOJİK DURUMUNA GÖRE DEĞİŞİR

Ağrı hissi kişiye göre farklılık gösterir. Epilasyon sırasında sakin ve rahat olmaya çalışılmalıdır. Ağrı aynı kişide bile zamana, mekana kişinin psikolojik durumuna göre değişim gösterebilir. Vücudun bazı bölgelerinin epilasyonu daha ağrılı iken bazı bölgelerde daha az ağrı hissedilir.

Daha acısız epilasyon için nelere dikkat edelim

DAHA ACISIZ BİR EPİLASYON İÇİN DİKKAT EDİLECEKLER

  • Ağrısız ve acısız epilasyon için yapılacak olan çeşitli uygulamalar daha rahat bir şekilde epilasyon yapılmasına yardımcı olur.
  • Daha kolay ve acısız epilasyon işlemleri için tüyler alınırken en az acıyan yerden başlamak ve soğuk uygulama yapmak gerekir.
  • İşlem yapılacak sahanın gerilerek epilasyon yapılması da daha az acı hissetmemizi sağlar.
  • Uygulamadan bir saat önce topikal anestetik kremler ve ağrı kesiciler kullanılabilir.
  • Epilasyon işleminden önce çok uzun tüyler varsa makas ile kesilerek kısaltılması acı hissini azaltır.

Epilasyonda, hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın az veya çok ağrı oluşmaktadır. Her yöntemde hastalar ağrıyı farklı düzey ve şekilde duyumsar. Lazer epilasyon cilde, iğneli epilasyona göre daha hafif bir acı hissi oluşturur.

Haberin Devamı

LAZER EPİLASYON

Epilasyonda ağrı sıkıntısından kurtulmanın en geçerli yolu lazer epilasyonla tüylerden kısa zamanda ve hızlı şekilde kurtulmak olacaktır. Kullanılan lazer epilasyon tipine göre ağrı hissi farklılık gösterebilir. Alexandrite tipi lazerler derin cilt tabakalarına daha az penetre olduğundan lazer epilasyon sırasında daha az ağrı duyumsanmasına neden olurlar. Diode Lazer Epilasyon cihazı, ten ayırımı ve kıl ayırımı yapmaması, bronz tende de uygulanabilir olması, aktif soğutması ile ağrıyı ve acıyı hissettirmemesi, seans sayılarını ve sürelerini kısaltması ile alexandrite lazer kadar epilasyon için mükemmel bir teknolojidir. Ndyag lazer uygulamasında diğer lazer yöntemlerine göre ağrı hissi fazla olabilir.

 Daha acısız epilasyon için nelere dikkat edelim 

Hassas cilt yapılarında epilasyon işlemi kızarıklık ve ağrı daha şiddetli olması sebebi ile tüy alma yöntemi dikkatli seçilmelidir. Epilasyon seçiminde sorun yaşanılması durumunda dermatoloji doktoruna danışılarak doğru karar verilebilir.

Dermatoloji Uzm.Dr. Emine Özge Ayabakan