Serdar Özgüç
Serdar Özgüç
Serdar Özgüç

Cilt lekelerini gideren en doğal yöntemler

Ciltteki renk bozulmaları birçok kişi için rahatsız edici. Bu koyu görüntüleri azaltmak için bazı doğal formüller kurtarıcı rol oynuyor. Cilt tonunu düzelten, cildin pürüzsüz ve yumuşak olmasını sağlayan bazı esansiyel yağlardan faydalanarak bu problemden kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğanın gücü paha biçilmez. Cilde yönelik şifalı otlar, diğer bileşenlerle karıştırılarak veya saf halde kullanılarak farklı şekillerde uygulanabilir. Çok bilinen bir cilt problemi; lekeler. Yüzde kırışıklıklar kadar lekeler de güzelliği gölgeliyor. Çok sayıda kadına büyük rahatsızlık veriyor. Ancak geleneksel tıpta lekeleri giderici yönde yardımcı olacak etkili yöntemler yer alıyor.

LEKEYE KARŞI SAVAŞANLAR

Lekelerden kurtulmayı sağlayan bitkisel ürünler ya da doğal kökenli alternatifler çok fazla. Bunları doğada arayıp bulmak varken katkı maddesi dolu, kimyasal içerikli kremlere çok para ödemek anlamsız. Doğal ürünler ve şifalı bitkiler arasında leke yok edici etkiye de sahip olanlar ciltte sevimsiz kahverengi öbeklere karşı savaşıyor. Bundan dolayı da bir çok kadının doğal güzellik tercihlerinde yer alıyor.

Haberin Devamı

DOĞAL YAĞLAR CİLT RENGİNİ DÜZENLİYOR

Cildin renk tonunu bozan ve görünümünü olumsuz etkileyen lekeler hassas ciltlerde daha çok görülüyor. Bazı şifalı otlar ve onlardan elde edilen esansiyel yağlar bu konuda çözüm sağlıyor. Birtakım özel karışımlar lekelerle savaşıyor. İşte bu sorun hakkında size özel olarak paylaştığım bitkisel formüller…

Cilt lekelerini gideren en doğal yöntemler

ITIR YAĞININ SIRRI

Itır uçucu yağı, cilde birçok yarar sağlayan tıbbi özelliklere sahip. Zaten bu değerli yağların küçük bir miktarı bile derinin genel görünümü üzerinde şifa sağlıyor. Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız. Argan yağının önemli bir antioksidan etkisi vardır. İçeriğindeki E vitamini melanin sentezini düzenler. Bunun dışında dahilen alınacak B vitamini de tonu düzenleyici, lekeyi yok edici, beyazlatıcı süreci hızlandırır.

Cilt lekelerini gideren en doğal yöntemler

Haberin Devamı

BERGAMOT VE LİMON KABUĞU

Peki, bu yağları nasıl birleştireceğiz? Yaz aylarında uygulanacaksa; 100 ml argan yağına 3 ml (60 damla) ıtır uçucu yağı konur. Önce 1 çay kaşığı kahve telvesi lekenin olduğu bölgeye sürülür. Ardından üzerine bu karışımdan yeterince damlatılır ve iyice ovulur. Her gece tekrarlanır. Leke kaybolana kadar uygulanır.

Eğer sonbahar başında uygulanacaksa bergamot ve limon kabuğu uçucu yağları bire bir miktarda olacak şekilde bir kaba konur ve karıştırılır. Başka bir kapta argan yağının içerisine alınır. Üç bitkisel yağ tekrar karıştırılır. Yine kahve telvesi ile beraber masajla ovularak lekeli bölgeye uygulanır. Lekeler bir süre sonra derinizi terk edecektir.