GeriKişisel Bakım Cilt lekelerine çözüm limon maskesinde!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cilt lekelerine çözüm limon maskesinde!

Cilt lekelerine çözüm limon maskesinde!

Elma sirkesi ile karıştırın ve...

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, “Limon suyu, C vitamini yönünden çok zengindir. C Vitamini lekelerin açılmasında önemli bir antioksidandır. Limon suyu ile yapılacak bazı karışımlar lekelerin açılmasına yardımcı olur” şeklinde konuştu.

Güneş lekeleri zararsız mı?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Güneş lekeleri, genellikle yaşlılık lekesi, karaciğer lekesi gibi farklı isimlerle anılır. Aslında zararsız olan bu lekeler estetik olarak sorunlara neden olabilir. Özellikle eller, yüz, boyun ve dekolte bölgesinde görülürler. Açık tenli insanların hemen hemen % 70’inde az ya da çok sayıda bulunurlar. Bulundukları yerler itibari ile anlaşılacağı gibi güneşin mor ötesi ışınlarının deri üzerinde yarattığı hasarlanmaya derinin geliştirdiği bir yanıttır. Deride melanin olarak isimlendirdiğimiz derinin boyar maddesinin belli alanlarda fazla miktarda birikmesi nedeniyle gelişir. Neyse ki bu tür sorunlarda birçok çözüm yöntemi bulunmaktadır” dedi.

Cilt lekeleri için limon maskesi

“En iyi tedavi lekenin oluşmasına izin vermemektir” diyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, daha sonra şunları kaydetti; “Güneş koruyucuların güneşe maruz kalan bölgelere uygulanması, kapalı kıyafetler seçilmesi, şapka ve şemsiye gibi fiziksel korunma yöntemlerinden yararlanma lekelerin oluşumunu azaltmada önemlidir. Biz klinikte; lazer tedavileri, ilaçlar, kimyasal peeling, jet peeling, enzimatik peeling, mezoterapi, krioterapi gibi yöntemler ile çözümler üretebiliyoruz. Bunların yanında bazı evde yapılabilecek basit uygulamalarla da lekeleri azaltmak mümkün olabilir. Bunlardan biri de limon maskesidir.”

Nasıl hazırlanır?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, lekeler için limon maskesinin nasıl hazırlandığını şöyle anlattı:

“Limon suyunun birebir elma sirkesi ile karıştırarak elde edilen karışımı bir pamuk veya fırça yardımı ile temizlenmiş yüze akşam saatlerinde sürün. Yaygın lekelenme varsa bütün yüze veya lekeler üzerine uygulayın. İdeali bütün gece yüzde kalmasıdır. Fakat bazı hassas ciltli kişilerde yarım saat kadar bekletip yıkanması uygun olur. Limon suyu deriyi güneşe duyarlandırabilir. Bu nedenle sabah mutlaka yüzünüzü yıkayın ve güneş koruyucu kremler sürerek etkisini iyice azaltın. Limon suyunu hassas derisi olanlarda, balla veya yoğurtla karıştırıp lekeler üzerine de uygulamak fazlasıyla yararlı olacaktır.”

İHA

False