GeriKişisel Bakım Cilt gençleştirme yöntemleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cilt gençleştirme yöntemleri nelerdir?

Cilt gençleştirme yöntemleri nelerdir?

Uygun yaşam tarzı, doğru beslenme, egzersiz gibi önlemlerin alınması gerekir.

Derinin nemlendirilmesinin ve doğru kozmetik tercihinin işin temelini oluşturduğunu belirten Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Aydın Gözü, cilt gençleştirme yöntemlerini açıkladı…

Yaşlılığın vücutta en çok görünür olduğu bölgeler yüz-boyun ve ellerimizdir. Deri yaşlanmasının derecesi ise kişiye özgü (östrojen hormon eksikliği, kalıtsal yapı, beslenme, kronik hastalıklar) ve çevresel (yaşam tarzı, meslek, güneş/solaryum, sigara, vb) etkenlere bağlı olarak farklılık gösterir.

Cilt gençleştirme yöntemleri nelerdir

ESTETİK VE KOZMETİK ÇÖZÜMLER

Uygun yaşam tarzı, doğru beslenme, spor/egzersiz, sigara/alkol kontrolü gibi önlemlerin yanı sıra derinin nemlendirilmesi ve doğru kozmetik tercihler işin temelini oluşturur. Bu önlemlerin yetersiz kaldığını düşünüyor ve/veya bir basamak daha ileri gitmek, kendinizi daha iyi hissetmek istiyorsanız kişiye özel estetik/kozmetik çözümler size yardımcı olacaktır.

KİMYASAL SOYMA, ENERJİ UYGULAMALARI VE İĞNELEME YÖNTEMLERİ

Erken dönem kırışıklıklarını botulinum toksini ile azaltıp, ilerde oluşabilecek daha derin ve büyük deformiteleri engelleyebilmekteyiz. İnce kırışıklık ve lekeler için yüzeysel ya da derin kimyasal soyma (peeling) işlemleri, çeşitli enerji (ışık, lazer, ultrason, radyofrekans) uygulamaları, PRP ve iğneleme (PCI, dermaroller) yöntemleri kullanılmaktadır.

 

Cilt gençleştirme yöntemleri nelerdir
 

CİLT GENÇLEŞTİRME YÖNTEMLERİ

Menopoz ve yumurtalıkları alınanlarda östrojen hormon eksikliğine bağlı olarak derinin incelmesi ve daha alt tabakalarda ortaya çıkan erimenin (atrofi) de yaşlanmaya etkisi büyüktür. Bunun çözümü ise çeşitli yapay dolgu (hyaluronik asit, vb) uygulamaları, kendi yağ dokumuz ve içerdiği kök hücrelerin kullanılması, kendi derimizden hazırlanan fibroblast (kollajen yapıcı hücreler) kültürleri ile yapılan uygulamalardır. Bu uygulamalar uzman hekim tarafından kişiye özgü olarak planlanıp uygulandığında deri yaşlanması büyük ölçüde önlenmekte ve daha ileri yöntemlere (eriyebilir iplerle yapılan askılamalar, göz çevresi estetiği, yanak, şakak ya da kaş kaldırma, yüz-boyun germe cerrahisi) olan gereksinim geciktirilmektedir.

Saç dökülmesine yönelik tedavi tekniklerinin gelişimi ile erkekte yaşlanmanın önemli bir bulgusu olan kellik sorun olmaktan çıkmıştır. Daha genç ve canlı görünmek için size özel çözümler konusunda estetik plastik cerrahi uzmanına başvurabilirsiniz.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Aydın Gözü

[fotogaleri=1315]

False