Elif Gözde Utku Türk
Elif Gözde Utku Türk
Elif Gözde Utku Türk

Cilt çatlaklarına karşı doğal bakım kürü tarifi

Hamilelerin de kullanabileceği bu yağ, çatlak oluşumunun önüne geçiyor.

Haberin Devamı

Cilt çatlağı oluşumunun esas nedeni aslında tam olarak bilinmiyor. Kilo alıp vermek, cildin nemsiz kalması ve genetik faktörlerin ciltte çatlak oluşumunda etkili parametreler olduğu düşünülür. Cilt çatlakları en çok vücudun karın, bacak, kalça, kol, göğüs bölgelerinde görülür. İlk oluştuklarında kırmızı renkli olur ve zamanla beyaza döner. Özellikle beyaza dönmüş bir cilt çatlağını kozmetik ürün kullanımı ile geriye döndürmek mümkün değildir. Bu sebeple işi başından sıkı tutarak cilt çatlaklarının oluşmasını önlemeye çalışmak en doğrusudur.

BAZEN NEMLENDİRMEK YETMEZ

Eğer cildinizde çatlakların oluşma sebebi cildiniz kuru olduğu için ise cildi düzenli olarak nemlendirmek iyi bir çözüm yolu olabilir. Ancak her kişide çatlak oluşumu sebebi farklı olduğu için bazen ne kadar nemlendirirseniz nemlendirin, cildinizde çatlak oluşumunun önüne ne yazık ki geçemeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Çatlak oluşumunu önlemek için aşağıdaki bakım yağı ile cilt bakımınızı yapabilirsiniz:

Cilt çatlaklarına karşı doğal bakım kürü tarifi

• Ağzı kapalı bir kapta 3 çorba kaşığı badem yağı, 4 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı, 4 çorba kaşığı avokado yağı ve 4 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın.

• İçerisine 1 adet E vitamini ampülünü dikkatli bir şekilde kırarak ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

• Yeteri miktarda ürünü cildinize nazik hareketler ile masaj yaparak uygulayın.

• Sabah ve akşam bu karışımı uygulayabilirsiniz. Uyguladıktan sonra cildinize 5 dakika kadar yağı emmesi için izin verin ve kıyafetlerinizi cildiniz yağı emdikten sonra giyin.

Bakım yağını hamile kadınlar da kullanabilirler.