GeriKişisel Bakım Cildinizi kışa hazırlayacak ev yapımı maske tarifleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cildinizi kışa hazırlayacak ev yapımı maske tarifleri

Cildinizi kışa hazırlayacak ev yapımı maske tarifleri

Işıltılı bir cilt sağlık göstergesidir. Olumsuz koşullardan büyük ölçüde etkilenen cildimizi kışa girerken korumamızda fayda var. Ev yapımı bu maske tarifleri ile cildinizi kışa hazırlayabilirsiniz.

Yulaf Maskesi: Yarım fincan yulafı ezin. Ezdiğiniz yulafın içine yarım çay kaşığı bal, iki damla sardunya çiçeği yağı, iki damla papatya yağı ve yarım çay kaşığı bal ekleyin. Homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın. Yüzünüze ve boyun bölgenize parmaklarınızı kullanarak dairesel hareketler ile uygulayın. On beş dakika bekletin ve ardından ılık su ile temizleyin. Cildiniz çok yağlı ise elde ettiğiniz karışıma altı damla limon suyu ilave edebilirsiniz. Bu maske ile cildiniz gerekli nemi kazanacak ve yumuşacık olacak.

Salatalık Maskesi: Yüzyıllardır kullanılan, cildimiz için mucizevi bir içeriği olan salatalık, populeritesini hiç kaybetmeyen bir güzellik aracı olmaya devam ediyor. Bu maske için ihtiyacınız olan tek şey orta boy bir salatalık. Bir salatalığı soyun ve iki dilimini ayırdıktan sonra macun kıvamı elde edene kadar ezin. Yüzünüze sürün. Ayırdığınız iki dilimi gözlerinize koyun. Bu şekilde yirmi dakika bekleyin. Sürenin sonunda cildinizi bol su ile yıkayın. İlk seferde bile fark edeceğiniz tazelik hissi sizi şaşırtabilir.

Cildinizi kışa hazırlayacak ev yapımı maske tarifleri

Avokado Maskesi: Cildi nemlendirme özelliğine sahip olan bu meyve aynı zamanda yaşlanma karşıtıdır. Yarım olgun avokado, bir çorba kaşığı süt ve bir çorba kaşığı balı iyice karıştırın. Yüzünüze, boynunuza ve dekolte bölgenize uygulayabilirsiniz. Yirmi dakika beklettikten sonra bol su ile yıkayın. Haftalık olarak düzenli kullanıma uygun olan bu maske cildinizi UV ışınlarından da koruyacaktır.

Muz Maskesi: Muz cildinizi güçlendirir ve nem kazandırır. Bir tane muzu püre haline getirin. Üstüne iki tatlı kaşığı bal ve iki tatlı kaşığı ev yapımı yoğurt ekleyin. Homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze, boynunuza ve dekolte bölgenize uygulayın. Yirmi dakika beklettikten sonra soğuk su ile yıkayın.

Cildinizi kışa hazırlayacak ev yapımı maske tarifleri

Zeytinyağı Maskesi: Kuru cilt tiplerini nemlendirip yumuşatmak için uygulanır. Karma ve yağlı ciltlerin kullanımı için uygun değildir. Bir yemek kaşığı zeytinyağını bir çay kaşığı bal ile karıştırın. Parmaklarınızla masaj yaparak cildinize uygulayın. On beş dakika beklettikten sonra bol su ile yıkayın.

Maskeleri tüm cildinize uygulamadan önce küçük bir alanda denemenizi önemle rica ederiz.

False