GeriKişisel Bakım Cildin ışıltısında artış, lekelerde azalma sağlanıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cildin ışıltısında artış, lekelerde azalma sağlanıyor

Cildin ışıltısında artış, lekelerde azalma sağlanıyor

Ellerdeki yaşlanmaya karşı uzmanlar uzun seneler bir çözüm üretememişti.

Bakımlı ve zarif görünen eller hemen göze çarpıyor. Bir kadını çekici kılan, gözleri üzerine çevirebilen bakımlı eller oluyor. Kadınların bakımına özel önem gösterdikleri elleri vücutlarının aynası gibi… Gençlikleri, güzellikleri, hassasiyetleri kadınların elinde kendini gösteriyor.

Ellerdeki deri incelmesi sorununa çözüm

“Ellerdeki yaşlanmaya karşı uzmanlar uzun seneler bir çözüm üretememişti. Ancak en son tekniklerle eller bundan sonra kısa sürede kolayca yenileniyor ve çok daha genç bir görünüm kazanıyor” diyen Dermatolog Dr. Ömür Tekeli, el estetiğinin nasıl yapıldığı ile ilgili önemli detaylar paylaştı.

Yaşlanmanın cildimizdeki etkileri ellerimizde de ortaya çıkmakta. Bunun sebebi ellerin de tıpkı yüz gibi çok güneş alan bir bölge olması. Güneşin yarattığı lekelenmelerin yanı sıra ellerde yaş almaya bağlı olarak elastikiyet ve cilt altı yağ dokusu kaybı da ortaya çıkıyor. Sigara içenlerde daha belirgin olan elastikiyet kaybı ve deri incelmesi kırışıklıklar oluşmasına yol açıyor. Azalan cilt altı yağ dokusu ise el sırtındaki damarların ve eklemlerin belirginleşmesine neden oluyor.

Hem ellerdeki lekeler siliniyor hem de kırışıklıklar gideriliyor

Fraksiyonel karbondioksit lazer ile yüzdeki gençleştirmenin bir benzeri artık ellerde de elde ediliyor. Birkaç seanslık bir lazer uygulaması ile hem ellerinizdeki kahverengi lekelerin silinmesi hem de el sırtının daha sağlıklı bir cilde sahip olması mümkün. Cilde sürülen anestezik bir kremle yapılan uygulama 2 hafta aralarla tekrarlanıyor. Lazer etkisi ile cilt altındaki dermal dokunun kalınlaşması ve gerginleşmesi kırışıklıkları giderip daha dolgun bir görünüm sağlıyor.

El gençleştirme işlemi nasıl yapılıyor?

Lazer uygulaması daha ileri yaşlarda el sırtındaki yumuşak doku kaybının ortaya çıkardığı damarlı görünümü azaltmaya yetmiyor. Bunu düzeltmek için ise el sırtına dolgu maddesi enjekte ediliyor. Yine lokal anestezi ile yapılan bu işlem sırasında yaklaşık 1.5 cc’lik dolgu maddesi enjekte edilip masajla el sırtına yayılıyor. Damarlı görüntü ortadan kaybolurken el sırtında genç yaşlardakine benzer bir dolgunluk ortaya çıkıyor. El sırtında kullanılan dolgu malzemesi için sıklıkla hyaluronik asiti tercih ediliyor. Ancak bu dolgu maddeleri kalıcı değil ve 18 ay sonra etkisi azalıyor. Daha kalıcı bir dolgunluk isterseniz yağ enjeksiyonları yapılabiliyor. El gençleştirmesinde yeni başlayan uygulamalardan biri de PRP (platelet rich plazma) enjeksiyonları. Kendi kanınızdan hazırlanan bir solüsyon, el sırtında deri altına enjekte ediliyor. Bu solüsyonun içinde büyüme faktörlerinden zengin kan hücreleri konsantre biçimde bulunuyor ve 4 uygulama sonrası cilt altı dermal dokuda bir destekleyici ve gençleştirici bir etki yaratıyor. Uygulama aralığı yaklaşık 2 hafta. PRP enjeksiyonuna başlandıktan birkaç hafta sonra cildin ışıltısında bir artış, lekelerde bir azalma ve incelmiş ciltte bir düzelme ortaya çıkıyor. PRP uygulamaları lazerle ve yağ enjeksiyonları ile de birleştirilebiliyor.

False