Hüseyin Tırman
Hüseyin Tırman
Hüseyin Tırman

Cildin hangi bölgeleri daha kolay kırışır?

Dikkat, kuru ciltler tehlikede!

Haberin Devamı

Kırışıklıklar, yüzümüzde yaşlandığımızı gösteren en önemli değişikliklerdir. O nedenle daha genç ve sağlıklı görünmek için en çok tedavi edilmeye çalışılan problemlerin başında gelir. Medikal Estetik Hekimi Dr. Hüseyin Tırmani cilt kırışıkları hakkında merak edilenleri anlattı.

Kırışıklıklar birçok nedene bağlı olarak oluşur ve oluşum nedenleri iyi tespit edildiğinde tedavideki başarı yüz güldürücüdür. Sadece kırışık gidermeye çalışan ürünler ve tedaviler, çok fazla uygulansa da sebep ortadan kalkmadığında, genellikle hayal kırıklıkları ile sonuçlanır.

KURU CİLTLER TEHLİKEDE

Birçoğumuzun bildiği gibi kuru ciltler yağlı ciltlere göre daha çabuk ve fazla kırışır. Kuru cilde sahip hastalarda ileri teknolojiler ya da pahalı ürünlerle kırışıklığı tedavi etmek çoğu zaman başarılı olmaz. Öncelikli işlem cildin eksik olan neminin verilmesidir (Kremler, maske uygulamaları, mezoterapi, mezolift vb uygulamalar). Cilt, neme doyurulduktan sonra hala kırışıklık kalıyor ise ileri tedavi seçeneklere başvurulmalıdır.

Cildin hangi bölgeleri daha kolay kırışır

CİLDİMİZ KIRIŞMAYA ZORLANIYOR

Kasların gücünün artması bir diğer kırışma nedenidir. Bu, özellikle ağız çevresi, alın ve kaz ayaklarındaki kırışıklıların nedenidir. Tedavisi, kırışıklıkları sadece kasları gevşeten ilaçların (botoks) enjekte edilmesi sonrası mümkündür. Yine yüzümüzde sıkışan bölgelerde de cildimiz kırışmaya zorlanır. Gülerken ağzımızın açılması ve yanaklarımızın yukarı doğru çekilmesi, dudak ile yanak alanındaki cildimizi derin bir kırışıklık oluşturmaya zorlar. Bu, yaşın ilerleme ve sarkmaların oluşması nedeniyle zamanla daha büyük sıkışma ve daha derin bir hat oluşturur. Burada da yanaklardaki gevşeme ve sarkma tedavileri (dolgu enjeksiyonu, yltheratrapy, altın frekans , kök hücre uygulamaları vb.) ile derin oluğa dolgu yapılması gibi sebebe yönelik tedavilerin seçilmesi ile başarılı sonuçlar alınır.

Cildin hangi bölgeleri daha kolay kırışır

İRİ GÖĞÜSLÜ KADINLAR DİKKAT!

Büyük göğüslü kadınlarda yan yatmakla oluşan göğüs arası kırışıklıklar ve boyunda enine görülen kırışıklılar ise daha çok gevşemenin etkileri ile oluşan türlerdir. Bu hastalarda gevşemenin tedavi edilmesi ile kırışıklık azaltılabilir. İleri yaşlarda da kaş üstü ve kaz ayaklarında da bu tip kırışıklıklar oluşabilir. Yine elastikiyeti fazla bozulmuş, ileri derecelerde gevşemiş ciltlerde yapılan örümcek ağı gibi ip uygulamaları tedavileri cildi yukarı doğru germek isterken cildi sıkıştırarak kırışmaya neden olabilir. Bu iğne ile dikiş dikerken aşırı gerildiğinde kumaşın gerilmesi örneği ile anlatılabilir.

Kırışıklıklar çok farklı nedenlerle oluşsa da yaş almakla birlikte bu sorunların birden fazlası bir arada olabilir. Kırışıklıkların sebepleri iyi analiz edilerek kişiye en uygun tedavi veya tedaviler oluşturulduğunda alınan sonuçlar yüz güldürücü olabilir.

[fotogaleri=225]