Çene ucu dolgusu (Jawline) nedir?

2019 yılı estetik trendleri içerisinde adından sıkça söz ettiren jawline nedir? Yazımızda bu seneye damgasını vuran estetiği anlatmaya çalışacağım.

Haberin Devamı

Çenedeki en yaygın şekil bozukluklarını; hacim eksikliği, çene büyüklüğü, çene hattı çizgisi belirsizliği, asimetri ve çene altı sarkmaları olarak sayabiliriz.

JAWLİNE İLE YÜZDE NASIL BİR DEĞİŞİM SAĞLANIR?

Dışarıdan bakıldığında güçlü bir çene şekli ve çizgisi; gençliği, canlılığı ve çekiciliği simgeler. Güçlü ve belirgin bir çeneye sahip olmak genellikle çene noktasına düz uzanan, belirgin bir sınıra sahip olmak anlamına gelir. İyi bir çene kemiği yapısı, sadece kat kat ya da yağlı olmayan bir cilt yapısı sayesinde görülebilir.

Çene ucu dolgusu ile çene daha belirgin halen getirilebilir. Çeneye uygulanan dolgu ile çene ucu uzatılabilir ve öne alınabilir. Bu sayede çene ucu daha belirginleştirilmiş ve normal görünümüne kavuşturulmuş olur. Bu dolgu uygulaması hastaların gıdı bölgesindeki belirginliği azaltır ve sarkmaları toparlar, daha iyi gözükmesini sağlar.

Haberin Devamı

CİLT SARKMALARINA ÇARE OLABİLİR Mİ?

Çene ucu dolgusuyla, çene kenarındaki çentiklere ve ağız köşesinden inen kıvrımlara uygulama yaparak o bölgedeki cilt sarkmalarını maskelemek de mümkündür. Aynı zamanda alt çene oluğu doldurularak bu bölgenin derinliği azaltılabilir ve daha estetik bir çene hattı elde etmek mümkün hale gelir.

GENÇ BİR YÜZ ELDE ETMEK İÇİN KULLANILIR

Genç bir yüzü üçgen yapısından anlayabilirsiniz. Kişiler yaşlandıkça çene hattı kenarındaki cilt sarkmaları ile yüz kareleşmeye başlar. Çene hattı dolgusu ile yüz kareliği rahatlıkla ovalleştirilebilir. Ayrıca çene bölgesi güzelleştirilerek iyi bir görünüm kazanılabilir.

PEKİ UYGULAMA NASIL YAPILIR?

Çenedeki çukur görünümü düzeltmek, alt yüzü şekillendirmek ve yapılandırmak için dermal dolgu malzemeleri kullanılır. Dolgu enjeksiyonunda kullanılan çeşitli dolgu maddesi çeşitleri vardır. Bu çeşitler arasında hyaluronik asit, sığır kolajeni (tedaviden 4 hafta önce bir alerji testi yapılması gerekir), yağ hücreleri (kendi vücudunuzdan elde edilir, otolog yağ), insan yapımı biyobozunur polimer, kalsiyum hidroksilapatit vb. malzemeleri sayılabilir. Çene dolgusu için anestezi gerekmez. Ancak eğer hasta tarafından talep edilirse lokal anesteziyle cildiniz uyuşturulabilir. Çene dolgusunda dolgu malzemesi cildin altına küçük iğneler aracılığı ile enjekte edilir ve seans yaklaşık 15 dakika sürer.

Haberin Devamı

DOLGU SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Ameliyat sonrasında çene ucunda şişlik ve morlukların görülmesi olağan bir durumdur. Oluşan bu şişlik ve morluklar en kısa sürede geçecektir. Operasyon sonrası bazı ağrılarda yaşamanız normaldir. Bu durumda doktorunuzun verdiği ağrı kesicileri kullanmanızı öneririm. Çene ucu ameliyatı sonrasında 1 hafta süreyle dinlenmek, dolgunun kalıcılığı için önemlidir. Sonrasında ise sosyal yaşam ve çalışma hayatına rahatlıkla dönebilirsiniz.

Doğru bir tedavi planıyla belirgin bir çene hattı sağlamak, yapısal özelliklerinizi belirgin bir şekilde keskinleştirmek, yüzünüzün ve çenenizin konturlarını önemli ölçüde geliştirmek mümkündür.

Yazarın Tüm Yazıları