GeriKişisel Bakım Burun estetiğinde minimal düzeltmeler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Burun estetiğinde minimal düzeltmeler

Burun estetiğinde minimal düzeltmeler

Burun estetiğinde minimal müdahale teknikleri günümüzde çok daha revaçta. Minimal müdahale gerektiren burun estetiği tekniğinin özelliklerini Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk anlattı.

BURUNDA MİNİMAL DÜZELTME TEKNİĞİ NEDİR?

Minimal burun estetiği tekniği, burundaki estetik sorunlarda hafif düzeltmelerin yapıldığı burun estetiği türüdür. Burnun şekli tamamen değiştirilmeden sadece estetik sorunların tedavisine odaklanılır. Bu prosedür yüzü ile uyumlu bir buruna sahip olan, kemer ya da eğrilik gibi belirgin estetik sorunları olan kişiler için uygundur. Minimal burun estetiği teknikleri kişinin genel görünümünde fark edilebilir bir değişiklik oluşturmadan sadece iyileştirme sağlar. Bu sayede operasyon geçirildiği kişinin çevresi tarafından ilk bakışta anlaşılmaz.

MİNİMAL BURUN ESTETİĞİ KİMLER İÇİN UYGUNDUR

Burun ucu, kemer, asimetri gibi sorunlar burnun karakteristik yapısı ve şekli korunarak gerçekleştirilir. Minimal burun estetiği özellikle medyada göz önünde bulunan kişiler tarafından talep edilir. Hedef kişinin görünümünü daha iyi hale getirmek, yüzün karakteristik yapısını koruyarak sadece estetik görünümü bozan sorunun ortadan kalmasını sağlamaktır. Burun küçültme, ileri seviyede kemer ve eğrilik olması durumunda minimal müdahaleler istenen sonuca ulaştırmaz.

MİNİMAL BURUN ESTETİĞİNDE DE 3D TASARIM YAPILIR

Minimal burun estetiği operasyonları çok daha fazla incelik ve tecrübe gerektirir. Hasta burnundaki şekil bozukluğunu ve yapılacak ufak müdahalelerin nasıl bir görünüme yol açacağını merak eder. Bu merakı hatta endişeyi gidermek için 3D tasarım cihazı ve 3D mask tekniklerinden faydalanılır. Hasta ameliyattan önce kendi görüntüleri üzerinden nasıl bir düzeltme yapılacağını görebilir, beklentilerini çok daha net bir şekilde ifade edebilir.

MİNİMAL BURUN ESTETİĞİNİN AVANTAJLARI

Minimal burun estetiği talep eden kişilerin iyileşme sürecinde de beklentileri aynıdır. Buruna müdahale hafif olduğunda iyileşme süreci de daha hızlı olur. Kapalı teknik ve minimal invaziv teknikler sayesinde ufak yaralar oluşur. Kesiler burun deliklerinin içerisinden açıldığı için izler hiçbir şekilde görünmez. İyileşme süreci daha kısa ve daha zahmetsiz olur. Minimal burun estetiği kişiye özel planlanmalı ve doğru teknikler uygulanarak yapılmalıdır. Doğal görünümlü güzel bir buruna sahip olmak için tüm bunlar çok önemlidir. 

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

False