Burun estetiğinde kadın ve erkek farkı

Erkeklerde biraz inik, kadınlarda ise kalkık burun ucu tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Kadın ve erkeklerin burun estetiğinde büyük farklar olduğunu belirten Estetiki Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Güncel Öztürk, bu önemli farkları sıraladı.

Kadınlar ve erkekler her anlamda farklı hatta öyle ki burun estetikleri bile farklı. Kişiye özel şekillenen burun estetiğinde baz alınan özelliklerden biri de cinsiyet. Erkeğin burun estetiğiyle feminen bir görüntüye sahip olmamasına, ya da kadınların yüzünde estetik sonucunda daha erkeksi bir ifade oluşmamasına dikkat ediliyor. Gelin, kadın ve erkeklere burun estetiği yapılırken hangi farkların gözetildiğine bir göz atalım.

BURUN UCU FARKI!

İşe kadınlar ve erkeklerin burun ucunun dudakla oluşturduğu açının farkından bahsederek başlayalım. Erkeklerde burun ucunun biraz daha inik olması makbuldür, 90-100 derece yeterlidir. Kadınlarda ise kalkık bir burun ucu her zaman için daha çekici duracaktır. Kadınlarda burun estetiği yapılırken 100-110 derecelik bir açı olmasına dikkat edilir.

Öte yandan iyi bir burun estetiği yalnızca burnu hedef almaz. Burunla beraber alın çıkıntısı, çene çıkıntısı da yüzün oranlı durması için dikkate alınır. Kadınlarda ve erkeklerde, bu anlamda da bir farklılık görülmektedir. Erkeklerde alnın ve çenenin daha az belirgin olması daha estetik bir görüntü sağlarken kadınlarda alın ve çene çıkıntısının daha belirgin olması amaçlanır.

Burun estetiğinin amaçlarından biri de burundaki kemeri yok etmektir. Ama bu kemer yok edilirken kadınlarda daha düz bir görüntü amaçlanırken, erkeklerde biraz daha keskin bir hat tercih edilmektedir.

Yazarın Tüm Yazıları