Yusuf Can
Yusuf Can
Yusuf Can

Burun estetiğinde burun şekline nasıl karar verilir?

Doğal görünümlü bir burun tasarlamak için iyi bir analiz yapılması gerekli

Haberin Devamı

AMELİYAT ÖNCESİ MUAYENE NASIL YAPILIR?

Burun estetiğinde burun şekline nasıl karar verilir

Estetik burun ameliyatı olmak isteyen hastalar estetisyene başvurduğunda hasta ile ilk görüşme esnasında öncelikle onun şikayetleri, burnu ile ilgili istediği ve istemediği değişiklikleri dinlenir. Hastanın yüzü dikkatlice inceler, yüz yapısı, burun yapısı, burun ile yüzün uyumu ya da uyumsuzlukları saptanır ve tüm bu özelliklere göre bir analiz yapalır. Hastanın yüzünün genişliği, uzunluğu, kaş-göz yapısı, yanak yapısı, kulakların duruşu, çene yapısı, burunla dudak mesafesi ve dudak yapısı hastanın uzun ya da kısa boylu oluşu vs. detaylıca değerlendirilir. Yüzün simetrisine, oranlarına, yüz ve burunun cilt yapısına bakılır. 

[fotogaleri=711]

BURUN PLANLANIRKEN ALTIN ORAN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

Örneğin bazen yüz yukarıda geniş, kulakların bitiminden sonra aşağı doğru ters üçgen şeklinde belirgin olarak daralır, küçülür. Bu durumda burnu özellikle burun ucu kısmını daha küçük ve zarif planlamak gerekir. Burun kanatları geniş bırakılmamalıdır. Çok fazla dikkat çeker ve hoş olmayan görüntü oluşturur.

Yine kulaklardan başlayarak çeneye kadar olan alt yüz kısmını uzun olması durumunda burunun kesinlikle kısaltılmaması gerekir. Tabii burun planlarken altın oranları daima göz önünde bulundururuz.

Yuvarlak veya geniş yüz yapısı olan ya da uzun boylu, yapılı bir hastada küçük burun yapılmamalıdır. Geniş yüzü olan hastada burun sırtı ince olmamalıdır.

Burun estetiğinde burun şekline nasıl karar verilir

AMELİYAT ÖNCESİ FARKLI AÇILARDA ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARLA ANALİZ YAPILMALI

Her şeyden önce hastayı çok iyi dinlemeli, bunun yanı sıra ameliyat öncesi farklı açılarda çekilen fotoğraflar üzerinde çok iyi bir yüz analizi yapmalı ve bu doğrultuda ameliyatı planlamak gerekir. Bu şekilde planlı olarak ilerlemek ameliyat süresini kısaltır ve ameliyat başarısını olumlu yönde etkiler.