Burun estetiğinde 3D tasarım ve 3D mask kolaylığı

3D mask yöntemi kişiyi daha da rahatlatıyor!

Haberin Devamı

Estetik operasyonlarda 3D tasarım uygulaması son zamanların popüler konularından birisi. Hatta ameliyattan önce burnun nasıl görüneceğine dair 3D maskeler bile çıkarılabiliyor. Sizin için estetik cerrahide 3D tasarım uygulamalarıyla ilgili bilinmesi gerekenleri Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk’e sorduk.

Burun estetiğinde 3D tasarım uygulamaları yeni burnun şeklini tasarlamak için kullanılan ileri teknolojiye sahip bir tekniktir. Estetik operasyonların özellikle hasta açısından en sancılı süreci olan nasıl bir sonuçla karşılaşılacağı endişesini ortadan kaldıran bir uygulamadır. Bunun yanı sıra tasarım konusunda hasta ile cerrahın iletişim kurma sürecini hızlandırmaya da yardımcı olur.

3D TASARIM UYGULAMALARI NEDİR?

İleri teknolojili cihazlar aracılığıyla kişinin gerçeğe en yakın üç boyutlu bir simülasyonu hazırlanıyor. Bunun için kişinin estetik operasyon geçireceği bölge her açıdan yüksek çözünürlüklü fotoğraf makineler ile görüntülenir. Bunun için yaklaşık 6 – 8 adet fotoğrafı çekilebilir. Çekilen bu fotoğraflar 3S simülasyon cihazına yüklenir. Özel yazılımlara sahip olan bu cihaz aracılığıyla kişinin şimdiki görüntüleri çıkarılır. Ardından yapılacak estetik operasyona göre bölge yeniden şekillendirilir ve operasyondan sonra nasıl bir görünüme kavuşacağı tasarlanır. Yüz ve vücuttaki bütün operasyonlar için uygulanabilir. Burnun ameliyattan önceki ve sonraki görünümü gerçeğe en yakın haliyle görüntülenebilir.

Haberin Devamı

Burun estetiğinde 3D tasarım ve 3D mask kolaylığı

ŞEKİL KONUSUNDAKİ KARARSIZLIĞA SON VERİR

Estetik operasyonlarda şekle ve boyuta karar verme birçok hasta açısından en zor süreçtir. Özellikle burun estetiği ev diğer yüz estetiği operasyonlarında… Örneğin burun estetiği yüzün tüm görünümünü etkileyen bir prosedürdür. Bu açıdan burnun yeni şeklinin nasıl olacağı çok önemlidir. Hastalar yeni burun şekline karar vermekte ya da estetik cerrahlarına nasıl bir burun istediklerini tam olarak anlatamayacaklarından endişe ederler. 3D görüntüleme tekniği bu açıdan hastalara ve biz cerrahlara oldukça büyük avantaj sağlar. Eğer hasta nasıl bir buruna sahip olunması gerektiği konusunda tereddüt ediyorsa 3D simülasyon görüntüleri üzerinden çok daha rahat şekilde karar verebilir. Bu uygulamalar sayesinde hastalarımızla daha rahat fikir alışverişi yapabiliyor, her açıdan ideal bir burnun nasıl olması gerektiği konusunda daha kolay bilgi verebiliyoruz.

Haberin Devamı

3D MASK YÖNTEMİ HASTAYI DAHA DA RAHATLATIYOR

3D simülasyon cihazlarının sunduğu en önemli avantajlardan bir diğeri de 3D maskelerdir. Yüz ve vücut estetiğinde öncesi ve sonrası maskeleri de hazırlanabilir. Örneğin burnun ya da göğsün ameliyattan önceki hali ve ameliyattan sonraki muhtemel şekli üç boyutlu maskelere dönüştürülür. Örneğin burnun öncesi ve sonrası hali yan yana çıkarılır. Hasta ameliyattan önce iki halini de üç boyutlu olarak görebilir ve son kararını verebilir. İçi rahat ve güvenli bir şekilde estetik operasyona girebilir. Eğer alanında uzman ve tecrübeli bir cerrah ve tam donanımlı bir sağlık merkezi seçilmişse operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlanması için en önemli adımlar atılmış olur.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları