Burun estetiği hem estetik hem de sağlık nedeniyle tercih edilebilir

Dünyada en sık tercih edilen estetik uygulamalarının başında burun estetiği gelmektedir. Yüzde en dikkat çeken organımız burundur. Estetik ve sağlık açısından oluşan problemlerden dolayı burun estetiği tercih edilebilmektedir.

Haberin Devamı

Estetik açıdan bakacak olursak; kişinin burun yapısını beğenmemesi ve yüz yapısıyla uyumlu bir burun görüntüsüne sahip olmak istemesi burun estetiği sebepleri arasında yer almaktadır. Burun boyutunda küçültme veya burnun normal bir boyuta gelmesini isteyen kişiler; cerrahi operasyona başvurmaktadır. Bunun yanı sıra; doğru nefes alamama gibi sağlık problemleri de burun estetiği ameliyatını gerekli kılmaktadır.

İDEAL BURUN ŞEKLİ NASIL OLMALI?

Burun estetiğinde ideal görünüm elde edebilmek için bazı faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. İdeal burun şekli; yüz yapısıyla uygun ve yüzdeki diğer organlarla orantılı bir şekilde olmalıdır. Bunun için; çene, alın, dudak mesafesi ve burun arasında bütünsel bir uyum yakalanmalıdır. Doktorunuz bu gibi ölçümleri dikkate alarak size uygun bir burun şekli önerecektir.

Haberin Devamı

AÇIK VE KAPALI YÖNTEMLER TERCİH EDİLEBİLİR

Burun estetiği ile burnun genel yapısındaki bozukluklar düzeltilebilmektedir. Açık ve kapalı yöntemler kullanılarak operasyon gerçekleştirilmektedir. Açık teknikte; kişinin burun ucuna kesi uygulaması yapılmaktadır. Kapalı teknikte ise; yapılacak kesiler, burun delikleri içerisinden uygulanmaktadır. Hastaya uygulanacak yöntem; planlanan cerrahi işleme göre değişkenlik göstermektedir.

AMELİYAT SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ NASIL OLUR?

Estetik burun ameliyatı genel anestezi altında yapılmaktadır ve ortalama 1 ila 3 saat sürmektedir. Ameliyat sonrasında plastik burun alçısı yerleştirilmektedir. 1 haftanın sonunda bu alçı çıkartılır. Bunun yanı sıra; burun içerisine ciddi bir müdahale yapılmadıysa burun içi tampon tercih edilmez. Ameliyat sonrası oluşan morluk ve şişlikler; ilk 48 saatten sonra azalır ve 1 hafta içerisinde neredeyse kaybolur. Burnun şeklinin oturması, burun derisinin kalınlığına göre değişkenlik göstermektedir. Ortalama 6 ile 1 yıl arasında bu süreç tamamlanmaktadır.
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Buse Çapkınoğlu

Yazarın Tüm Yazıları