GeriKişisel Bakım Burcunuza göre güneş gözlüğünüz nasıl olmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Burcunuza göre güneş gözlüğünüz nasıl olmalı?

Burcunuza göre güneş gözlüğünüz nasıl olmalı?

Gözlükler, tarzınızı tamamlayan ve yansıtan aynı zamanda göz sağlığı için de önemli olan aksesuarların başında geliyor. Peki gözlük seçiminde burcunuzun etkili olduğunu biliyor muydunuz? İşte burcunuza göre gözlük seçerken dikkat etmeniz gerekenler...

Heyecanlı Koçlar Renkli Çerçeve Sever

Koç burcunun genel özelliklerine baktığımızda heyecanlı ve hareketli bir tarza sahip olduğunu görüyoruz. Yaz aylarında koç burçlarının seçmesi doğru olan gözlükler ise genelde renkli, iddialı ve cesur modeller. Koç burçları için kırmızı çerçeveli gözlükler ruh hallerini iyi yansıtan seçimler olabilir.

Boğalar Kaliteli Parçaları Seviyor

Her zaman lüksü ilk sıraya koyan ve bundan kolay kolay ödün vermeyen boğa burçları için, gözlük seçimi biraz daha zor oluyor. Boğa burçları, marka ve özel tarzdaki gözlükleri daha çok tercih ediyor. Hem kaliteli hem de uzun yıllar kullanılabilecek gözlüklere fazla para harcamayı da göze alıyorlar. Dolayısıyla boğalar için sezon trendlerini ve markaları takip etmekte fayda var.

İkizler İçin Farklılık Önemli

İkizler burcuysanız sıradan modeller yerine enteresan modelleri tercih etmelisiniz. Altıgen tasarımlı, unisex ve fazla büyük olmayan gözlükleri seçerseniz, şıklığınız ve karakteriniz net olarak yansıyacaktır.

Yengeçlere Retro Gözlükler

Yengeç burçları, çağdaş modayı takip etseler de retro tarzını kendine en çok yakıştıran burçların başında geliyor. Dolayısıyla gözlük seçerken retro ve vintage modelleri tercih edebilir. 80'ler ve 70'ler tarzı daire camlı gözlükler iyi bir seçim olacaktır.

Aslanlara Gösteriş Gerekli

Tarz olarak hemen fark edilmeyi ve gösterişi seven Aslan burçları için sıradan gözlükler doğru seçimler değil. Gösterişli, büyük çerçeveli, renkli gözlükler aslanlara göre.

Başaklar İçin Gözlük Seçimi Daha Zor

Hayatlarında mükemmel olmayı bir felsefe olarak kullanan Başak burçları için gözlük seçmek kolay bir süreç değil. Minimal tarzda, sade ancak şık, fazla büyük olmayan gözlükleri tercih etmek doğru olacaktır.

Teraziler Renkli Cam Seçmeli

Terazi burçları için ideal gözlükleri, şeffaf ve renkli camları olan yuvarlak ya da oval yapıdaki gözlükler olmalı. Açık tonlar ise bir adım önde.

Akrepler Siyah Gözlük Sever

Akrepler için klasik yapı her zaman önemli. Dolayısıyla renkli olmayan siyah camlı ve çerçeveli gözlükler şık bir seçim olacaktır.

Yaylar için Sıradışı Modeller

Yay burçları farklı gözlük yapılarını seviyor. Çerçeveleri ya da camları süslemeli, ince taşları olan ve büyük modeller yaz dönemi için tercih edilmeli.

Oğlaklar için Enerji Gerekli

Oğlak burçları, yuvarlak ya da kare yapıdaki siyah gözlükleri tercih ederse stilleri için daha doğru bir seçim olacaktır.

Kova İçin Şekil Önemli

Kova burçları gözlük seçerken renginden çok şekline bakmalı. Havalı olmak onlar için her şeyden önemli.

Balıkların Renkleri Belli

Balık burçları gözlük seçerken, genelde beğendikleri ve tarzlarına uygun olan renkleri yani mavi, mor ve pembeyi seçmeliler.

False