Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Bu yaz bel ve popo gamzeleri çok moda

Havaların ısınması ile gardıroptan yazlık kıyafetler, düşük bel pantolonlar çıkmaya ve deniz mevsimine geri sayım başladı. Beli açıkta bırakacak düşük bel pantolon, omzu askıda bırakacak askılı kıyafet, deniz tatili planında bikini tercih edenler, yanaktaki gamzenin sempatikliğini ve çekiciliğini, 20 dakikada popo, bel ve omuz gamzesine sahip olarak vücut estetiğine yansıtabiliyorlar.

Haberin Devamı

Aktris Cameron Diaz, Lost dizisinin Sawyer karakterini canlandıran Josh Holloway, ünlü Hollywood oyuncusu Bradley Cooper, Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu Bahar Öztan, yanak gamzesinin ne kadar etkileyici ve akılda kalıcı olduğunu kanıtlayan ünlülerdir. Sevimli, farklı ve etkileyici bir kişilik algısı yaratan gamze oluşumu son yıllarda belin arka kısmı, popo ve kollarda da aynı etkiyi yaratması nedeniyle tercih edilmektedir. 

Bahar mevsimi ve yaz aylarında küçülen kıyafetler cesur vücut hatlarını daha da belirgin şekilde ortaya çıkarıyor. Farklı olmak isteyenler, yanaktaki gamze oluşumunu vücutlarına taşımayı tercih edebiliyorlar.

En çok bel ve popo, sonrasında omuz bölgesinde tercih edilen gamzeler için kısa ve basit bir operasyon olan gamze estetiği işlemi uygulanmaktadır. Gamze estetiğinde liposuction yağ aldırma tekniği kullanılmakta, lokal anestezi altında hasta uyanık durumdayken konforlu bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu işlemle sözkonusu bölgelerde ortalama 20 dakikada gamze tasarımı yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

POPO GAMZESİ ESTETİĞİ

Popo gamzesi estetiğinde poponun (kalça) bikini dışında kalacak yan kısımlarında görünür bir şekilde gamzenin yapılacağı yerler işaretlenir. İki gamzenin simetrik pozisyonda olması önemlidir. Liposuction tekniği ile belirlenen bölgede deri altındaki yağ dokusunun bir miktarı, 2 milimetrelik kesiden girilerek dışarı çekilir. Burada önemli olan fazla miktarda yağ çekilmemesidir. Fazla yağ alınırsa, yaratılan çukurluk gamze değil, ciddi bir estetik deformasyona dönüşür. Bu noktada hekimin tecrübesi çok önemlidir. Oluşturulan gamze şekli genellikle yuvarlaktır. Ancak hastanın isteği doğrultusunda, şartlar dahilinde farklı gamze şekillerinin tasarımı da mümkün olabilmektedir.

BEL (VENÜS) GAMZESİ ESTETİĞİ

Belin arka kısmında çift tarafta oluşturulan gamze çukurcukları “Venüs gamzesi” olarak da bilinmektedir. Bel ile kalçanın birleştiği hattın ortasından yanlara doğru 5-6 santimetre uzaklıkta yağ dokusu alınarak gamze çukurcukları oluşturulur. Venüs ya da bel gamzesi estetiğinde tek tarafa değil, iki tarafa da gamze oluşumu estetik açıdan gereklidir.

Haberin Devamı

OMUZ GAMZESİ ESTETİĞİ

Omuz gamzesi, hoş bir estetik detaydır. Omzun arka tarafında özellikle kollar yukarı ya da geriye hareket ettirildiğinde bu gamzeler ortaya çıkar. Yine liposuction yöntemiyle, iki omuzda işaretlenen yerdeki cilt altı yağ dokusunda hafif çukurluk yaratılarak gamze tasarımı yapılabilmektedir.

GAMZE ESTETİĞİ SONRASI İYİLEŞME DÖNEMİ

Omuz, bel ve popodaki gamze oluşumları hareketten etkilenmemektedir. Hasta operasyonun hemen ardından taburcu olmakta, günlük yaşamına döner. Liposuction kanüllerinin girmesi için açılan milimetrelik kesilerde kanama riski çok düşüktür. Hasta, iyileşme sağlanana kadar olası enfeksiyona karşı antibiyotik kullanır. Dikiş atılmadığı için iz kalmaz. Tam iyileşme süresi ortalama 10 gündür. Doğal gamze oluşumundan farksız gamze çukurlukları iyice belirgin hale gelir. Kalıcılığı uzun yıllar devam eder. Bel gamzesini atletik vücuda sahip erkekler de tercih edebilmektedir.

Haberin Devamı

Kalça, omuz ve bel bölgelerine oluşturulan gamze çukurları arzu edildiğinde yağ transferi yöntemi ile rahatlıkla düzeltilebilmektedir.